[title]
Que Barcelona és una potència mundial en matèria de cocteleria és ben sabut. I ho corrobora que el rànquing The World's 50 Best Bars, que llista i avalua les millors barres del món, celebrarà la seva nova edició a Barcelona el pròxim 4 d'octubre. Un fet que tampoc és tan estrany, si tenim en compte que en la llista hi apareixen tres cocteleries de Barcelona: Paradiso en el tercer lloc, Two Schmucks al número 11, i Sips al número 37. Tres bars de Barcelona contra un de Madrid, Salmon Guru, que apareix al lloc 24.
En Lito Baldovinos del Grup La Confiteria, co-propietari de Paradiso, és molt optimista: "Les tres cocteleries que hi som tenim serioses possibilitats d'entrar al top 10 mundial", vaticina. "Sobretot perquè el nivell a Barcelona és extraordinari. Em recorda la revolució 'gastro' que va passar fa vint anys: de cop i volta surt i t'adones que hi ha molta gent fent-ho molt bé", reflexiona.
El perquè de l'èxit del Paradiso té diverses capes: és una cocteleria boníssima, esclar. Tot i ser la tercera millor del món, el còctel més barat només surt per 11 euros –un vulcano negroni– i els preus més cars costen 15 o 17. "No són preus exageradament cars", explica Baldovinos, que matisa que la festa del còctel barat d'alta gamma s'ha acabat: "La pujada de preu de les gammes premium d'alcohol ho ha truncat".
Ara bé, considera que la guia ha tingut en compte "una barreja d'informalitat, qualitat i excel·lència: som una cocteleria del segle XXI, entres i hi ha un nivell de sarau maco, un disseny increïble i sis tios rere la barra fent espectacle".
Les altres dues cocteleries de Barcelona que han pujat al podi són Two Schmucks, de la que també valoren la informalitat: "Pots beure refinat i acabar la nit ballant damunt una taula". De fet, la gràcia de Two Schmucks és que pots estar en una cocteleria de nivell estratosfèric en pantalons curts, i ningú no et mira malament. Recordem que van començar com a bar multiús, que s'ha anat refent cada cert temps a base de reformes casolanes.
De la cocteleria Sips de Marc Álvarez i Simone Caporale, hereva directa de l'esperit bullinià bevible en ètica i estètica, en destaquen "un ambient immersiu entre la decoració fosca i temperada, amb una barra oberta que exposa al client l'increïble nivell d'elaboració de cada beguda".
NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona