Notícies

El xef Jordi Artal, amb dues Michelin, i Casa Guinart, s'incorporen al Time Out Market Barcelona

El mercat gastronòmic del Port Vell, amb 14 cuines i un restaurant de servei complet, ofereix plats memorables de cuina catalana i d'autor, esmorzars amb vistes, sopars fins tard i els millors còctels de la ciutat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Chef Jordi Artal
Ivan Raga Photographer
Publicitat

A punt de celebrar el primer mes d'obertura i amb el mercat a ple rendiment, dos nous inquilins del Time Out Market Barcelona inauguren cuines per sumar creativitat, qualitat i innovació al recent mercat gastronòmic. Per una banda, el xef Jordi Artal, amb dues estrelles Michelin, ofereix plats memorables de la gastronomia catalana. Per l'altra banda, Casa Guinart, amb el xef Òscar Manresa al capdavant, aporta la seva particular visió dels plats clàssics locals.

Artal incideix en la seva visió innovadora de la cuina catalana. La seva filosofia es basa en la reinterpretació i l'evolució dels clàssics des del sentit comú. Al Market inaugura un restaurant amb nom propi que transporta el comensal al mar o a la muntanya. I la seva peripècia professional és tan singular com la seva cuina: va passar de ser director en una empresa d'alta tecnologia a Silicon Valley a ser un xef i empresari autodidacte.

Jordi Artal (Time Out Market Barcelona)
Time OutJordi Artal (Time Out Market Barcelona)

El 2002 va tornar a Catalunya i la tradició culinària de la seva família li va empènyer a fer un gir de 180 graus a la seva vida i obrir a Barcelona un restaurant amb la seva mare Roser i la seva germana Amèlia. Cinc Sentits es va inaugurar el 2004, va guanyar la seva primera estrella Michelin només quatre anys després, i la segona va arribar el 2020. Ara obre un restaurant al Market amb l'objectiu d'arribar a tots aquells que vulguin provar la seva sensorial proposta.

Jordi Artal, Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out Market BarcelonaJordi Artal, Time Out Market Barcelona

Alguns dels plats més destacats d'Artal al Market són un panet de garrí ibèric amb poma caramel·litzada, un tàrtar de tonyina sobre una base cruixent amb escuma de piparra i maionesa de pebrots del piquillo; croquetes de gambes amb maionesa dels seus caps; el carpaccio i llimona, i un flam cremós i amb molta vainilla que té punts per marcar tendència. Per maridar-los, ofereix un vermut elaborat per ell mateix xef i una àmplia selecció de vins negres, blancs i caves catalans.

L'altra incorporació al Market és Casa Guinart. Inaugurada el 1899 com a colmado, es va reinventar fa uns anys i ara és un dels punts de referència de la cuina catalana a la ciutat. Ubicat entre la Rambla i el mercat de la Boqueria, aquest establiment és molt popular entre els venedors del mercat, així com entre els locals i visitants. David Moya amb el xef Òscar Manresa, gran coneixedor de la Boqueria, porta al Market el millor producte i la interpretació de la cuina clàssica catalana, amb plats, com el fricandó i les mandonguilles amb sípia. Casa Guinart aporta al Market cuina catalana amb mà de mestre i el millor producte de la Boqueria.

Casa Guinart (Time Out Market Barcelona)
Time OutCasa Guinart (Time Out Market Barcelona)

 Alguns dels plats estrella de Casa Guinart al Port Vell són el bacallà confitat amb all cremat i samfaina, una reinterpretació del clàssic pollastre rostit amb prunes i pinyons, les mandonguilles amb sípia o els canelons i la botifarra amb mongetes de Santa Pau. 

Casa Guinart, Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out Market BarcelonaCasa Guinart, Time Out Market Barcelona

Un lloc ideal per esmorzar

Time Out Market obre les portes cada dia a les 10 h, amb una àmplia oferta d'esmorzars que inclou la pastisseria d'autor de Bubó amb croissants, pastissos, xocolates i dolços. I també hi ha bon cafè: l'agricultura ecològica i de cultiu sostenible conforma l'oferta de cafès d'especialitat de Cafè de Indias, i els seus  frappés són ideals pels calorosos matins d'agost. I els més hedonistes podent optar per saborosos esmorzars al Colmado Múrria amb una delicada selecció d'embotits, formatges, fumats, xampany. I per als qui vulguin un esmorzar de forquilla i ganivet, tenen disponibles els plats de les 14 cuines del Market i el restaurant de cuina de servei complet, amb ofertes tan contundents com tacos de llobarro, de Xuba Tacos, el mollete de vedella de Casa Amàlia i la ventresca de salmó 'aburi' de Monster Sushi.  

Bubó, Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out Market BarcelonaBubó, Time Out Market Barcelona

 
Per sopar tard i prendre els millors tragos de Barcelona 

Per als qui que espremen l'estiu al màxim i necessiten un lloc per sopar sense presses, el Market és el que necessiten. No hi ha cap altre lloc de la ciutat que ofereixi més durant més temps: totes les cuines estan en funcionament fins a les 12 de la nit, 364 dies de l'any. I per als que vulguin allargar la vetllada amb alguns dels millors còctels del món, que tinguin en compte que la fantàstica terrassa de Paradiso obre fins a la una de la matinada. A la terrassa Mestral hi ha els reconeguts còctels de Paradiso, un dels millors bars del món, que ara també disposa d'una terrassa sobre el mar dins del mateix Market. Aquest espai té una entrada exclusiva a través d'un ascensor i és l'únic de tot el recinte que tanca a la una de la matinada, amb una meravellosa brisa diürna i un impressionant espectacle lumínic al capvespre.

Paradiso, Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out Market BarcelonaParadiso, Time Out Market Barcelona

Vistes espaterrants 

Des de la terrassa de Paradiso podeu veureu Montjuïc, el Palau Nacional, el monument a Colom i tot l''skyline' barceloní, incloent-hi el Tibidabo i la torre Glòries. Les baranes són de vidre transparent per poder admirar les vistes i us hi podreu instal·lar en tauletes altes i també arrepapar-vos en butaques, envoltats de plantes i amb un espectacular hivernacle a la barra central.

Alguns dels còctels per gaudir aquest estiu des de la terrassa Mestral són el Salty Lips, que es mimetitza amb l'entorn a base de notes marines i els sabors frescos i àcids, ideals per a l'estiu; l'icònic Great Gatsby, amb base de whisky, mel de tòfona blanca, estimar i essència de lavanda, fumat amb tabac de vainilla i xocolata; el combinat 'tiki' Caribbean Nights, i una selecció de 'mocktails' com el Like a Virgin. La cirereta del pastís de la terrassa del Paradiso seran les sessions de house, afro i soulful house del DJ britànic Orella Vive, que omplirà de 'groove' refrescant les nits dels divendres d'agost (02/08; 09/08; 16/08) i la primera quinzena de setembre (06/09 i 13/09 ).

Paradiso Time Out Market
Foto: Ricard MartínParadiso Time Out Market

D'altra banda, al costat de la terrassa Xaloc hi ha una segona barra que ofereix una vista inèdita sobre la boca del port, la Barceloneta, el Moll dels Pescadors i la Torre del Rellotge. Per aquesta terrassa podeu fer la volta al Market fins a la plaça de l'Odissea, on ara mateix es pot observar la zona on es prepara l'equip Alinghi Red Bull Racing de Suïssa de la Copa Amèrica. Aquest espai exterior és perfecte per menjar a l'aire lliure, i també connecta amb la terrassa de Casa Amàlia, l'única cuina del Market que té un menjador i una terrassa propis.

Terrassa Xaloc, Time Out Market Barcelona
Foto: Time Out Market BarcelonaTerrassa Xaloc, Time Out Market Barcelona

El Time Out Market també incorpora una complerta programació d'espectacles en viu i sessions de DJ que volen reflectir l'efervescència i la qualitat de l'escena cultural barcelonina, així com activitats infantils que van més enllà de l'entreteniment. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat