Notícies

Els 100 millors restaurants d'Espanya segons els clients són aquests

Quatre dels primers deu establiments estan a Catalunya, dos dels quals a Barcelona

Escrit per
Time Out editors
Oria
© Maria Dias Oria
Publicitat

La plataforma de reserves ElTenedor ha publicat la llista dels 100 millors restaurants d'Espanya a partir de les puntuacions dels seus usuaris. En aquest atípic i molt difícil 2020, els clients han fet pujar al primer lloc La Casona del Judío, l'espai santanderí del xef català Sergio Bastard, guardonat igualment amb la distinció 'Plat Michelin: una cuina de qualitat' per la prestigiosa guia vermella.

La plataforma té en compte diversos criteris a l'hora d'elaborar aquesta selecció: les notes obtingudes pels restaurants, el volum d'opinions durant aquest any, les visites a la fitxa del restaurant, les reserves generades... "Amb aquest rànquing volem destacar i premiar els restaurants favorits dels comensals, perquè, al capdavall, ells són el jurat més gran del món", ha apuntat Abraham Martín, director de Màrqueting de ElTenedor España.

Catalunya, en un moment alarmant per a tota l'hostaleria del país, és la comunitat amb més restaurants en el top 10 (quatre, dos dels quals a Barcelona), i la segona en nombre d'establiments a la llista (15, la majoria en la part alta de la classificació), només per darrere de la Comunitat de Madrid (18) i seguida per la Comunitat Valenciana (11).

La Boscana de Bellvís (Lleida) apareix en la cinquena posició, mentre que el Koy Shunka (Barcelona), Can Jubany (Calldetenes) i Cocina Hermanos Torres (Barcelona) ocupen la setena, vuitena i novena posició, respectivament.

Shunka
©Scott ChasserotShunka

Aquí us deixem la llista completa perquè aneu apuntant possibles visites per aquest 2021:

1. Casona del Judío by Sergio Bastard – Santander, Cantàbria
2. Cenador de Amós de Jesús Sánchez – Villaverde de Pontones, Cantàbria
3. El Portal de Echaurren – Ezcaray, La Rioja
4. El Bohío – Illescas (Toledo), Castella-La Manxa
5. La Boscana – Bellvís (Lleida), Catalunya
6. Martín Berasategui  – Lasarte-Oria (Guipúscoa), País Basc
7. Koy Shunka – Barcelona, Catalunya
8. Can Jubany – Calldetenes (Barcelona), Catalunya
9. Cocina Hermanos Torres – Barcelona, Catalunya
10. Raíces – Carlos Maldonado – Talavera de la Reina (Toledo), Castella La Manxa
11. Ca l’Enric – La Vall de Bianya (Girona), Catalunya
12. HORCHER Madrid, C. Madrid
13. L'Escaleta – Cocentaina (Alacant), C. Valenciana
14. Amelia by Paulo Airaudo - Donosti/Sant Sebastià, País Basc
15. Adrián Quetglas – Palma de Mallorca, Illes Balears
16. El Xato – La Nucia (Alacant), C. Valenciana
17. Lluerna - Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Catalunya
18. Bagá - Jaén, Andalusia
19. Baluarte de Óscar García – Sòria, Castellà i Lleó
20. Dama Juana de Juan Aceituno – Jaén, Andalusia
21. Oria de Martín Berasategui – Barcelona, Catalunya
22. Etxeko Madrid by Martín Berasategui – Madrid, C. Madrid
23. Retiro Da Costiña de Manuel Costiña – Santa Comba (A Corunya), Galícia
24. Béns d'Avall – Sóller (Mallorca), Illes Balears
25. Miguel Gonzalez – Castadón (Ourense), Galícia
26. El Doncel by Enrique Pérez - Sigüenza (Guadalajara), Castella La Manxa
27. Venta Moncalvillo (Hermanos Echapresto) – Daroca de Rioja, La Rioja
28. El Flaco - Madrid, C. Madrid
29. La Guagua Blanca – Maspalomas (Gran Canària), Illes Canàries
30. Arume – Palma de Mallorca, Illes Balears
31. Koma – Collado Mediano (Madrid), C. Madrid
32. Maralba – Almansa (Albacete), Castella La Manxa
33. Árbore Da Veira de Luis Veira – A Corunya (Galícia)
34. Yeyu – Cercedilla (Madrid), C. Madrid
35. Casamar Restaurant – Llafranc (Girona), Catalunya
36. Ikaitz – Donosti/ Sant Sebastià, País Basc
37. Orobianco – Calp (Alacant), C. Valenciana
38. La Finca de Susi Díaz – Elx (Alacant), C. Valenciana
39. Taberna López – Segòvia, Castella i Lleó
40. Maro Azul – Barcelona, Catalunya
41. Andra Mari - Elexalde Galdakao (Biscaia), País Basc
42. Les Moles de Jeroni Castell – Ulldecona (Tarragona), Catalunya
43. Abantal – Sevilla, Andalusia
44. Donaire – Costa Adeje (Tenerife), Illes Canàries
45. Cabaña Buenavista de Pablo González – El Palmar O Lugar De Don Juan, Múrcia
46. Picones de Maria | Casa de Comidas - Madrid, C. Madrid
47. Arenas Lounge – Tías (Las Palmas), Illes Canàries
48. Atelier Etxanobe de Fernando Canales – Bilbao, País Basc
49. DINS Santi Taura – Palma de Mallorca, Illes Balears
50. Les Cols Restaurant de Fina Puigdevall – Olot (Girona), Catalunya
51. Muna – Ponferrada (Lleó), Castella i Lleó
52. Quatre Molins – Cornulleda de Montsant (Tarragona), Catalunya
53. Davanti Food & Market - Madrid, C. Madrid
54. La Aquarela – Barranco de la Verga (Las Palmas), Illes Canàries
55. Tula – Jávea (Alacant), C. Valenciana
56. Casa Gerardo – Prendes, Astúries
57. Empòrium – Castelló d’Empúries (Girona), Catalunya
58. Trattoria Piccolo Mío – Boadilla del Monte (Madrid), C. Madrid
59. El Corral de Indianu de José Antonio Campo Viejo – Arriondas, Astúries
60. Maruja Limón de Rafa Centeno – Vigo, Galícia
61. Terraza Jardín Felipe – Navacerrada, C. Madrid
62. Café de Oriente – Madrid, C. Madrid
63. Los Patos – Hospes Palacio de los Patos – Granada, Andalusia
64. Fonda España by Martín Berasategui – Hotel Espanya – Barcelona, Catalunya
65. Izakaya Han - Madrid, C. Madrid
66. Caelis – Barcelona, Catalunya
67. Gioia by Davide Bonato - Madrid, C. Madrid
68. Querida Margarita – Santander, Cantàbria
69. Marc Fosh – Palma de Mallorca, Illes Balears
70. Lienzo – València, C. Valenciana
71. Yakiniku Rikyu - Madrid, C. Madrid
72. Nova – Ourense, Galícia
73. El Tormo – Madrid, C. Madrid
74. Boroa Jatetxea – Amorebieta-Echano (Biscaia), País Basc
75. El Albero – Toledo, Castella La Manxa
76. Baeza & Rufete – Alacant, C. Valenciana
77. Ca n’Ignasi - Inca, Illes Balears
78. Yayo Daporta – Cambados (Pontevedra), Galícia
79. Asador Nuevo Porche - Madrid, C. Madrid
80. Templo – Alacant, C. Valenciana
81. Vandal Palma - Palma de Mallorca, Illes Balears
82. La Costa de José Álvarez – El Ejido (Almeria), Andalusia
83. Los Rincones del Marqués – Hotel Palacio de Villapanés – Sevilla, Andalusia
84. A'Kangas by Urrechu – Alcobendas (Madrid), C. Madrid
85. Gordon 10 – Valencia, C. Valenciana
86. Etereo by Pedro Nel – Santa Cruz de Tenerife, Illes Canàries
87. El Retiro de Ricardo Sotres – Pancar, Astúries
88. La Casa de Manolete Bistró – Còrdova, Andalusia
89. El Pedrusco de Aldealcorvo - Madrid, C. Madrid
90. Verum - Tapas Bar & Restaurant - El Asador de Málaga – Màlaga, Andalusia
91. Beat – Calpe (Alacant), C. Valenciana
92. Dromo – Badajoz, Extremadura
93. La Prensa – Saragossa, Aragó
94. Juan Carlos Ferrando Restaurante – Logronyo, La Rioja
95. Lillas Pastia de Carmelo Bosque – Osca, Aragó
96. Casa Manolo León – Sevilla, Andalusia
97. Mesón de Cándido – Segòvia, Castella i Lleó
98. Ampar - Hospes Palau de la Mar – València, C. Valenciana
99. Yugo de Julián Mármol – Madrid, C. Madrid
100. Los Guayres – Lomo Quiebre (Las Palmas), Illes Canàries

NO T'HO PERDIS: El millor menjar per emportar de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat