[title]
Tal i com estan les coses, pensar en anar a un festival és quasi una utopia. I si aquest festival és eròtic, ja gairebé sembla ciència-ficció. Però el cert, és que la maquinària de festivals eròtics de Catalunya no s’atura del tot, malgrat la pandèmia. Desapareixen o s’ajornen algunes cites imperdibles, però trobem noves propostes d’allò més interessants que faran que el 2021 sigui el més calent possible, tot i la distància social.
Sex Education Film Festival
Si us ha vingut al cap una coneguda sèrie, potser no aneu desencaminats del tot. La carència d’una bona educació sexual és un dels problemes entre la joventut que repercuteix en la nostra societat. Una bona manera d’arribar al públic més jove és a través del cinema. Això és el que van pensar Nadia Gumà (NaturLove) i Ivan Albacete (Green Planet Barcelona), organitzadors del Sex Education Film Festival. Aquest festival de curtmetratges té la missió principal d’educar, difondre i divulgar la importància de l’educació sexual amb l’objectiu que les persones aprenguem a conèixer-nos, acceptar-nos i ser més felices. Visca! La idea és arribar sobretot al públic adolescent, tot i que també hi ha una secció per a adults.
Aquest festival ha tingut molt bona acollida, ja que s’han presentat 180 curts de diferents països com França, Brasil, Egipte, Perú o els EUA, dels que se n’han seleccionat 29. Els podrem veure els 22 i 23 de febrer al Cinema Catalunya de Terrassa.
EroStreet Festival
Hi ha molts festivals orientats a què professionals d’un sector mostrin al gran públic la seva feina. A tots ens venen al cap festivals de música, cinema, pintura, artesania o gastronomia. Però què passa amb els i les professionals del gremi de la sexualitat? Doncs que tenen l’EroStreet Festival: un parell de jornades pensades perquè sexòlegs, artistes, fabricants i distribuïdors de joguines eròtiques, escriptors, artesans del cuir i un llarg etcètera, donin a conèixer la seva feina. De manera lúdica però sense perdre un pèl de rigor.
El Palau Gomis del Born de Barcelona, on hi ha el MEAM, s’omplirà els dies 29 i 30 de maig de tallers, performances, espectacles, exposicions i taules rodones entre d’altres, perquè la resta en puguem gaudir des d’on vulguem. Segons Laila Pilgren, directora del festival, la primera opció és oferir tot el contingut de manera online. Tot i que si la pandèmia ens ho permet, encara hi ha l’esperança de poder fer el format presencial des del MEAM. Si al final és així, tot el contingut del festival també s’oferirà amb streaming, per poder arribar a més gent.
Ver esta publicación en Instagram
SexCon
El darrer any ens hem tret un màster en fer servir plataformes i aplicacions per a poder treballar o assistir a esdeveniments online. El món de la sexualitat també s’ha posat les piles i han sorgit molts seminaris i congressos sobre aquesta matèria. Un d’ells és el SexCon, el Congreso Virtual sobre Sexualidad Consciente, que enguany ja va per la quarta edició. Aquest congrés va apostar des del principi pel format virtual, i en ell podem escoltar més de 30 experts sobre la sexualitat i les relacions que faran les seves ponències de l’1 al 7 de març. Els temes de les xerrades van des de com millorar la relació amb la teva parella al poliamor, passant pels rols sexuals entre homes o l’ejaculació femenina.
NO T'HO PERDIS: 5 comptes d’art eròtic que no et pots perdre a Instagram