Notícies

Els concerts privats de Rihanna, Justin Bieber i Katy Perry: Per què les grans estrelles ofereixen actuacions a porta tancada?

Tot el que necessites saber sobre l’extravagant boda dels multimilionaris indis Ambani

Mar Vallverdú
Escrit per
Mar Vallverdú
Rihanna
TIkTokRihanna
Publicitat

A principis de mes, Twitter es va omplir de vídeos de Justin Bieber cantant en directe. La sorpresa era més que evident: no veiem actuar el cantant canadenc en directe des dels Grammys del 2022 (on va tocar el seu hit ‘Peaches’ juntament amb Giveon i Daniel Caesar), ja que el tour que va anunciar pel 2023 va ser cancel·lat degut a motius de salut. Però si la seva inesperada tornada a l’escenari no us deixa bocabadats, és que no en coneixeu el motiu. No és un gran festival, ni una gira milionària.  

L’esdeveniment pel qual Justin Bieber ha abandonat la seva retirada professional és un casament a l’Índia. I els vídeos de l’esdeveniment són força impactants, no només pel show sinó per la intensitat amb què l'artista mira a la núvia, amb una mirada que semblava arribar a les profunditats de la seva ànima. (Dic impactants perquè, personalment, jo no tindria la valentia d'aquesta núvia de tirar endavant amb les noces, seria des d'aquell moment la senyora Bieber. Així que des d’aquí la més sincera enhorabona a la parella!)). 

Però això no és tot. Aconseguir que Justin Bieber canti de ‘Baby’ a ‘Sorry’ després d’anys sense trepitjar un escenari és només la cirereta del pastís que ressalta entre les moltes extravagàncies que conformen el casament més sonat dels últims anys. Recordeu quan al març va succeir un altre esdeveniment inimaginable? Rihanna va deixar les seves labors com a dona de negocis per tornar (momentàniament i després de gairebé vuit anys) a fer un concert sencer. Doncs el motiu també té a veure amb la boda dels Ambani

Potser són les ganes de celebrar l’amor el que ha fet despertar aquestes estrelles que feia tants anys que estaven allunyades dels escenaris hi tornin, però també deu haver ajudat el gran al·licient econòmic que han rebut a canvi. Es rumoreja que Rihanna es va embutxacar uns 8,5 milions de dòlars, mentre que Bieber va arribar a les vuit xifres amb uns 10 milions de dòlars per la seva actuació. 

La llista no s’atura aquí: Katy Perry, David Guetta, The Backstreet Boys, Andrea Bocelli i Pitbull són algunes de les altres grans estrelles que han participat en aquestes grandiloqüents festes. I alerta, que de moment, només estem parlant de celebracions pre-nupcials, ja que el casament oficial s’ha celebrat fa poc, el 12 de juliol. Així que repassem una mica la cronologia de tot plegat i sobretot resolguem ja el més important: qui són els Ambani?

Tot el que necessites saber sobre la boda dels Ambani, per ordre

El nuvi: Anant Ambani és el fill menor de Nita Ambani i Mukesh Ambani, CEO de Reliance Industries (una empresa que reuneix un patrimoni d’uns 120 bilions de dòlars). És una de les dues persones més riques de tota Àsia. La núvia: Radhika Merchant és filla de Shaila Merchant i Viren Merchant, CEO d’Encore Healthcare (amb un patrimoni de 90 milions de dòlars). El casament: un espectacle d’entreteniment sense fi que fa mesos que dura.

Matrimoni Ambani
BBC NewsMatrimoni Ambani

1. El Hastakshar

La primera de les precelebracions és el Hastakshar, que significa 'signatura'. Es tracta d'una cerimònia prenupcial que marca oficialment la unió i simbolitza l'acord de la família de la parella. El Hastakshar dels Ambani va ser una celebració de tres dies a principis de març, on Rihanna va assistir per concedir el seu primer concert des de 2016. 

2. Un creuer pel Mediterrani

La segona cerimònia prèvia al casament va ser al maig. Aquest cop sense cap motiu religiós o tradicional, la parella va celebrar la unió en un creuer de quatre dies que feia parada a ports mediterranis com el de Canes, en què els convidats van gaudir d’un concert exclusiu de Katy Perry amb pirotècnia inclosa.

El de Katy Perry no va ser l’únic concert d’aquest creuer. A can Ambani l’entreteniment no té fi: una nit els va tocar als Backstreet Boys actuar-hi i com a DJ de cloenda, l’escollit va ser ni més ni menys que David Guetta. La mateixa nit del concert de Katy Perry a Canes, els convidats van ser benvinguts de nou al creuer amb un altre concert, aquest cop de Pitbull. I, finalment, a la parada a Portofino no hi podia faltar Andrea Bocelli cantant ‘Love in Portofino’. 

3. Cerimònia Sangeet

Arribem ara a principis del mes de juliol, amb la celebració del Sangeet dels Ambani, que va tenir lloc a Mumbai. La paraula ‘Sangeet’ significa música, però en el context d’un casament es tradueix com a ‘nit de música’. Es tracta d’una celebració de la unió no només de la parella sinó del vincle d'ambdues famílies. Després de comptar ja amb les actuacions de Rihanna, Katy Perry i Pitbull, el llistó d’aquest Sangeet era ben alt. I és aquí on apareix Justin Bieber per deixar tots –convidats i internautes que més tard ens vam trobar els vídeos de la nit a les seves xarxes socials– bocabadats. 

4. Finalment, el casament 

Arriba la data que s'ha anticipat des del març: el casament oficial de l’Anant i la Radhika, celebrat el cap de setmana del 12 al 14 de juliol

Acostumats a tan alt nivell d’actuacions musicals, la parella difícilment ens podia sorprendre. Se sap que entre els artistes convidats hi era Rema, que per descomptat va tocar el seu hit ‘Calm Down’, i Luis Fonsi amb el seu ‘Despacito’ (un himne que ja és gairebé imprescindible en un casament). El que s’ha endut el factor sorpresa aquest cop, però, ha sigut l’esbojarrada llista de convidats, que incloïa: 

Kim i Khloé Kardashian

L’ex primer ministre britànic, Tony Blair i la seva dona, Cherie Blair

L’actor i lluitador de lluita lliure, John Cena 

Priyanka Chopra i Nick Jonas

L’estilista de celebritats, Law Roach

View this post on Instagram

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Una estrella al teu saló: bodes, comunions, batejos… i festes corporatives! 

La gran boda dels Ambani ha costat, en total uns 320 milions de dòlars. Però que aquesta xifra desorbitada no us enganyi: no s’ho han inventat ells, això dels concerts a porta tancada! Que les grans estrelles del pop actuen de tant en tant en festes privades no és un fet innovador. Es diu que Michael Jackson va actuar a la festa d’aniversari del Sultà de Brunei, el 1996, per 17 milions de dòlars. I no és el primer cop que veiem Rihanna actuar en un esdeveniment privat a canvi d’una suma considerable de diners. Potser alguns recordareu l’episodi de ‘My Super Sweet Sixteen’ de MTV on l’afortunat de l’aniversari contractava a la superestrella del pop per fer una entrada triomfal en camell a la seva festa. 

El que sí que és nou és la facilitat amb què les xarxes socials fan que en siguem molt més conscients. És aquesta sobreexposició d’ensenyar quelcom privat (un esdeveniment restringit) a ulls públics (tots aquells addictes a Instagram, Twitter i altres) que ha atret l’atenció de les grans empreses. Una nova tendència sobrevola els departaments de recursos humans de les grans corporacions: contractar els millors noms del panorama musical per enlluernar als seus treballadors (i que després, preferiblement, se’n faci rebombori a les xarxes). 

Primer van ser els gimnasos, tobogans i altres excentricitats a les oficines. Ara, la nova estratègia de màrqueting empresarial té un component musical. Ja no parlem de com són de luxoses les oficines de Google, sinó del concert privat de Dua Lipa a la convenció de McDonald’s a Barcelona

És un intercanvi on gairebé tothom surt guanyant: les empreses milloren i poleixen la seva imatge a canvi d’una nit de diversió exclusiva pels seus socis i treballadors; i els artistes (la font d’ingressos dels quals depèn principalment de les gires) s’enduen una gran suma de diners a canvi d’un concert molt menys exigent que un directe tradicional. Un dels exemples més il·luminadors és el de Beyoncé, que, per encetar la gira del Renaissance Tour va preferir la inauguració privada d’un hotel a Dubai abans que els seus fans per fer el primer concert des del 2018. Evidentment, això no vol dir que a Beyoncé no li importin els seus fans. Però tot fa sospitar que dir que no a 20 milions de dòlars és molt difícil, fins i tot quan ja s’és milionari. 

NO T'HO PERDIS: 3 llibres que t'has de llegir aquest mes de juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat