[title]
L’arquitectura de Barcelona és un dels factors que més fa despuntar la ciutat perquè reflecteix múltiples tendències de la història de l’art occidental. Des del renaixement fins al barroc, passant també pel modernisme, entre d’altres, els edificis i monuments de la ciutat llueixen el llegat de diverses cultures i civilitzacions. Per aprendre a gaudir d’aquest patrimoni, l’Ajuntament i la Fundació Mies van der Rohe, juntament amb desenes d’entitats dedicades a la divulgació de l’arquitectura a la ciutat, ha presentat el programa de les Setmanes d’Arquitectura 2024, un cicle que agrupa exposicions, concursos, premis tertúlies, visites guiades festes i altres, destinat a reforçar el vincle entre l’arquitectura i la ciutadania. Així doncs, del 14 de maig al 28 de juny, tots els districtes de la ciutat oferiran diferents activitats per celebrar i viure aquest art.
Durant les set setmanes que durarà la programació es duran a terme més de 180 activitats adreçades a tots els públics per reflexionar i compartir com la ciutat s’ha adaptat als reptes actuals, com l’Agenda 2023 i els Objectius de Desenvolupament sostenible. També posaran el focus a l’atorgament de Capital Mundial de l’Arquitectura 2026 que la UNESCO va donar a la ciutat, així com a l'esdeveniment internacional més importat del sector de l’arquitectura, el Congrés Mundial d’Arquitectura de la Unió Internacional d’Arquitectes, del que Barcelona en serà seu el 2026.
Des de jornades de portes obertes als Pavellons Güell a visites guiades a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, però també tallers de ceràmica i d’innovació ecològica i 'Converses desenfrenades', on diferents professionals de l’arquitectura debatran i parlaran sobre diverses temàtiques, les Setmanes d’Arquitectura oferiran un gran ventall d’opcions. A més, moltes d'elles posaran amb relació a altres disciplines com la música i la dansa i cada cap de setmana se celebrarà una festa de l’arquitectura a un districte de Barcelona.
D’entre el centenar d’activitats organitzades, 62 són d’entrada lliure i 43 d’entrada lliure amb inscripció prèvia. La resta, s’han de pagar, però els preus són populars; per exemple, l’itinerari 'Gaudí al Park Güell: arquitecte, urbanista i paisatgista' té un preu de dos euros, i el debat 'Repensar el suburbi nord-americà' al CCCB costa tres euros.
Podeu consultar el programa sencer de Setmanes d’Arquitectura a través del seu web, així com adquirir les entrades que requereixen inscripció prèvia, tant les de franc com les que s’han de pagar.