Notícies

Els Fórmula 1 circularan pel Passeig de Gràcia aquest juny envoltats de polèmica

A més de l'exhibició, hi haurà la una Fan Zone durant tota la setmana amb activitats, espectacles i una zona gastronómica

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Cotxe Fórmula 1
Foto: Instagram / @f1
Publicitat

Fa unes setmanes vam anunciar que el centre de Barcelona es convertiria en un circuit efímer per als cotxes de Fórmula 1 i ara, ja podem confirmar el dia. Les primeres hipòtesis asseguraven que l'exhibició tindria lloc a mitjan juny i no s'equivocaven massa: els Fórmula 1 desfilaran pel Passeig de Gràcia el dimecres 19 de juny a partir de les 18 h. Uns dies abans del Gran Premi d'Espanya de F1, que se celebrarà del 21 al 23 de juny, els bòlids escalfaran motors al 'road show' que es podrà veure gratis des del carrer Aragó fins a la plaça Catalunya

Els boxes de les escuderies s'instal·laran a la plaça Universitat i es preveu que Fernando Alonso i Carlos Sainz formin part de l'esdeveniment, tot i que encara no s'ha confirmat la llista dels pilots que hi participaran. El Road Show es podrà veure des de diversos punts del passeig i també s'instal·larà una tribuna VIP davant de la Casa Batlló i la Casa Amatller, on s'espera que acudeixin algunes cares conegudes. Un cop acabi l'exhibició, de 19.30 a 21 h tindrà lloc el Fans Forum a l'escenari de la Fan Zone, per on passaran els pilots i hi haurà activitats i concerts.

A més de l'exhibició, durant tota la setmana, del 15 al 22 de juny, se celebrarà el Fórmula 1 Barcelona Fan festival 2024, que inclou activitats, espectacles i una zona gastronòmica a la F1 Fan Village, que s'ubicarà a la plaça Catalunya en lloc del Port Vell, com s'havia fet fins ara. Segons ha avançat el Circuit de Barcelona, dins l'espai de la Fan Zone hi haurà alguns cotxes de F1 exposats, rèpliques de l'interior d'un box real, un podi i un trofeu, així com la simulació del Pit Stop. A més, si sou autèntics fanàtics de la competició, també hi haurà una botiga amb productes oficials i s'instal·larà una pantalla gegant per poder seguir la classificació del Gran Premi en directe. 

Carlos Sainz, Formula 1
Foto: ShutterstockCarlos Sainz, Formula 1

El conseller d'Empresa i president del Circuit, Roger Torrent, ha assegurat a la presentació oficial de l'esdeveniment que es tracta d'una "proposta innovadora i extraordinària (...) que tindrà la ciutadania com a protagonista clau". Tot seguit, el conseller d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, David Escudé, ha afegit que l'Ajuntament vol acompanyar el Circuit en la seva nova etapa i ha assegurat que "Barcelona és una de les millors ciutats del món per organitzar i acollir esdeveniments esportius".

Associacions en contra de l'esdeveniment

Des que es va anunciar la celebració del 'road show' algunes entitats i associacions veïnals de la ciutat van mostrar el seu desacord de forma clara i contundent. Eixample Respira és una de les que s'ha mostrat contrària a la iniciativa i, a més de parlar a diversos mitjans de comunicació, a través del seu compte de X han assegurat que és "un disbarat fer això mentre la ciutadania emmalalteix per la mala qualitat de l'aire". A través de la mateixa xarxa social, han afegit que "l'any 2030 s'haurà de reduir a la meitat la contaminació, i això segur que no s'aconsegueix organitzant exhibicions de Fórmula 1".

Una de les entitats que també s'han queixat per l'esdeveniment és la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), que pocs dies més tard que la notícia fos oficial van publicar un comunicat on demanaven l'aturament de la iniciativa i la qualificaven de "deplorable". Algunes de les raons amb les quals justifiquen el seu posicionament és pels índexs de contaminació atmosfèrica i acústica que ja pateix la ciutat i l'Eixample és el districte més afectat. A més dels factors mediambientals, l'associació també ha tingut en compte els econòmics i han denunciat que "la quantitat d'un milió d'euros que (...) aportarà el municipi, sumada al finançament públic que ja es dona al circuit de Montmeló, és una despesa totalment abusiva, innecessària i que es pot dedicar a usos amb molt més interès social".

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat