Notícies

Els germans Roca obren un bar de tapes i vins a preus populars i sense llistes d'espera

Vii és un bar de vins que ret homenatge a les tapes i platillos dels seus pares i als vins naturals

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Vii
Foto: El Celler de Can Roca Vii
Publicitat

Per poc que conegueu Girona ciutat, ben segur que heu passejat per la Plaça del Vi. I també hi ha moltes possibilitats que hàgiu menjat o fet el toc al número set d'aquesta plaça, un bar clàssic amb façana icònica que té una de les millors localitzacions de negoci d'hostaleria de la ciutat. Si passeges per la ciutat, hi passes per davant si o sí. I la notícia és que els germans Roca acaben d'obrir-hi el bar Vii (Plaça del Vi, 7), un establiment que ret homenatge al Bar Roca, el restaurant de menú i tapes dels pares del germans Roca. Vii obre cada dia de 13 a 23 h, i a diferència del Celler de Can Roca, amb llistes d'espera d'un any, és possible fer-hi reserva d'un dia per l'altre

Algunes tapes del Vii de Girona
Foto: El Celler de Can RocaAlgunes tapes del Vii de Girona

La cuina està inspirada en el Bar Roca dels anys setanta i en la tradició catalana, i fa èmfasis en el vi natural: l'Audrey Doré, cap de sommeliers d'El Celler de Can Roca, és la directora del local, i el cap de cuina és en David Freijomil, que ja ho va ser durant l'anterior etapa del bar, anomenat Plaça del Vi 7

El nom pot semblar un xic esotèric: "Vii" remet a "vi i..." qualsevol menja que l'acompanyi, parant especial atenció al pa i a l'oli. O sigui que en la carta hi sovintegen preparacions suculentes i per sucar-hi: fregits, confitats, escabetxos, platillos de cuina de fonda (que ho direm un cop mes, no son plats petits sino guisats!) i oques i entrepans.

Entrepà de ronyons al xerès de Vii
Foto: El Celler de Can RocaEntrepà de ronyons al xerès de Vii

La majoria dels plats de la carta tenen el toc de personalitat marca de la casa que fa destacar el plat per damunt de les tapes d'un bar estàndard. Com per exemple, una ensalada russa amb taperots i piparra, un conill escabetxat amb verdures de la seva horta del Mas Marroch, i un imponent apartat d'entrepans i coques, on destaca un mollete de ronyons al xerès, o una coca de pa amb cansalada viada al pebre negre i formatge Idiazábal. I tot plegat mantenint uns preus al voltant d'uns 20 euros per cap, vins a part.  

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat