[title]
Per primer cop en la seva carrera, els germans Roca obriran un restaurant de cuina catalana cent per cent tradicional: situat al Castell de Sant Julià de Ramis, al cim de la muntanya dels Sants Metges, el restaurant Fontané oferirà "una cuina clàssica, estricta, però no fonamentalista, digna, potent, qualitativa, accessible i amb un punt de sofisticació i elegància", explica el comunicat d'El Celler de Can Roca.
No és una interpretació subjectiva de la cuina catalana, com El Celler, sinó que és col·lectiva
Situat al menjador principal de l’Hotel Esperit Roca, Fontané oferirà una experiència gastronòmica diferenciada del Restaurant Esperit Roca (una Michelin), situat a la planta baixa del castell. El nom del restaurant és un tribut a Montserrat Fontané, mare de Joan, Josep i Jordi Roca, que el trio de cuiners consideren el veritable origen del seu univers culinari. Fontané incorpora una mirada matriarcal i maternal i alhora dona rellevància al segon cognom dels germans Roca en la seva proposta gastronòmica.

I de fet, la intenció de Fontané és oferirà una versió elevada de la cuina tradicional de Can Roca, la fonda dels pares dels cuiners, que a dia d'avui encara ofereix menú del dia i esmorzars de forquilla al barri gironí de Germans Sàbats. Serà una proposta més formal que la del restaurant Normal, i tindrà un tiquet mitjà d'uns 60 euros per persona. La direcció del restaurant anirà a càrrec de Carlos López. La carta, que variarà segons temporada, inclourà plats com el carpaccio de peus de porc, fricandó de vedella amb bolets, bacallà amb samfaina, mel i mato i crema catalana de poma.

La inspiració del restaurant també prové de grans receptaris de la cuina catalana com La Cuynera Catalana (1835), El Llibre del Coch (1520) de Robert de Nola i el Llibre de Sent Soví (segle XIV), el primer receptari conegut escrit en català i un dels més antics d’Europa. Qui busqui creació potser en sortirà decebut: adverteixen que "no és una interpretació subjectiva de la cuina catalana, com ho és El Celler, sinó una interpretació col·lectiva. És una reivindicació i preservació dels seus pilars".
L’obertura de Fontané serà el 27 d’abril, coincidint amb Santa Montserrat. Les reserves ja estan obertes a la seva la pàgina web.
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Girona