Notícies

Els germans Roca obren un restaurant de cuina catalana tradicional (i és en un castell!)

Es podrà menjar al restaurant Fontané a partir del 27 d'abril i les reserves ja estan obertes

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Restaurant Fontané, Hotel Esperit Roca
Foto: Marco Pastori | Restaurant Fontané, Hotel Esperit Roca
Publicitat

Per primer cop en la seva carrera, els germans Roca obriran un restaurant de cuina catalana cent per cent tradicional: situat al Castell de Sant Julià de Ramis, al cim de la muntanya dels Sants Metges, el restaurant Fontané oferirà "una cuina clàssica, estricta, però no fonamentalista, digna, potent, qualitativa, accessible i amb un punt de sofisticació i elegància", explica el comunicat d'El Celler de Can Roca. 

No és una interpretació subjectiva de la cuina catalana, com El Celler, sinó que és col·lectiva

Situat al menjador principal de l’Hotel Esperit Roca, Fontané oferirà una experiència gastronòmica diferenciada del Restaurant Esperit Roca (una Michelin), situat a la planta baixa del castell. El nom del restaurant és un tribut a Montserrat Fontané, mare de Joan, Josep i Jordi Roca, que el trio de cuiners consideren el veritable origen del seu univers culinari. Fontané incorpora una mirada matriarcal i maternal i alhora dona rellevància al segon cognom dels germans Roca en la seva proposta gastronòmica. 

Fontané, Hotel Esperit Roca
Foto: El Celler de Can RocaFontané, Hotel Esperit Roca

I de fet, la intenció de Fontané és oferirà una versió elevada de la cuina tradicional de Can Roca, la fonda dels pares dels cuiners, que a dia d'avui encara ofereix menú del dia i esmorzars de forquilla al barri gironí de Germans Sàbats. Serà una proposta més formal que la del restaurant Normal, i tindrà un tiquet mitjà d'uns 60 euros per persona. La direcció del restaurant anirà a càrrec de Carlos López. La carta, que variarà segons temporada, inclourà plats com el carpaccio de peus de porc, fricandó de vedella amb bolets, bacallà amb samfaina, mel i mato i crema catalana de poma. 

Montserrat Fontané, inspiració culinària dels seus fills
Foto: Albert BertránMontserrat Fontané, inspiració culinària dels seus fills

La inspiració del restaurant també prové de grans receptaris de la cuina catalana com La Cuynera Catalana (1835), El Llibre del Coch (1520) de Robert de Nola i el Llibre de Sent Soví (segle XIV), el primer receptari conegut escrit en català i un dels més antics d’Europa. Qui busqui creació potser en sortirà decebut: adverteixen que "no és una interpretació subjectiva de la cuina catalana, com ho és El Celler, sinó una interpretació col·lectiva. És una reivindicació i preservació dels seus pilars". 

L’obertura de Fontané serà el 27 d’abril, coincidint amb Santa Montserrat. Les reserves ja estan obertes a la seva la pàgina web

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Girona  

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat