Notícies

Els gossos amb una dieta vegana poden estar més sans, segons un estudi

Els peluts amb una dieta 100% vegetal són menys propensos a necessitar medicació i a tenir sobrepès

Laia Jordà Sánchez
Redactora
gossos
Foto: Shutterstock
Publicitat

Segur que si teniu mascotes, les tracteu gairebé com a un membre més de la família. Mireu que sempre tinguin un lloc per dormir còmodes, busqueu plans que no excloguin els vostres companys de quatre potes i esteu pendents que no passin ni fred ni calor. Una de les preocupacions més presents entre aquells que tenen gossos, però, és la seva alimentació. Tothom intenta escollir el millor pinso per als seus peluts i ara, un estudi publicat per Heliyon –un mitjà científic que publica estudis d'investigació– i amb el suport de ProVeg Internacional –una associació que lluita per reduir el consum de productes d'origen animal– assegura que els gossos poden estar més sans si segueixen una dieta vegana.

Per arribar a aquesta conclusió, l'estudi ha analitzat la salut de 2.536 gossos, dels quals 336 seguien una dieta 100% vegetal durant, almenys, un any. Un cop recollits tots els resultats, els investigadors van descobrir que els gossos amb una dieta vegana tenien entre un 50 i un 61% menys de possibilitats de patir fins a sis malalties específiques que aquells que menjaven pinso i aliments d'origen animal. Entre els trastorns de salut que es podien evitar incloïen el sobrepès, otitis, i afectacions al sistema musculoesquelètic i gastrointestinal, que poden derivar en problemes com coixera i descomposició.

gossos, gos menjant
Foto: Shutterstock

A més de les sis malalties, l'estudi també revela que els gossos amb una dieta vegana són menys propensos a necessitar medicació, dietes mèdiques o a anar tan sovint al veterinari. "A més dels beneficis nutricionals, una alimentació vegana també ofereix uns grans beneficis ambientals. Tot i això, per garantir una alimentació nutricionalment saludable, s'han de revisar bé les etiquetes", explica el professor Knight, un dels autors de l'estudi.

Sobre la metodologia de l'estudi

L'estudi ha estat elaborat pel professor Andrew Knight, veterinari i professor adjunt a la Facultat de Medicina Veterinària de la Universitat Murdoch; Hazel Brown, degana associada de la Facultat de Salut i Benestar de la Universitat de Winchester; i Alexander Bauer de la Universitat Ludwig Maximilians de Múnic. Es tracta del primer estudi d'aquesta mena que calcula els beneficis que tindria una dieta vegetal a la salut dels gossos. Per valorar els resultats, s'han tingut en compte tots els factors que poden afectar el benestar dels gossos: l'edat, el sexe, l'estat de castració, la mida de la raça i l'activitat física de l'animal.

*Podeu consultar aquí l'informe complet d'Heliyon

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat