Notícies

Els Jardinets de Gràcia es transformen: més carrils bici, espais d’estada i pacificació

El projecte preveu iniciar les obres a finals d'any, que tindran una durada estimada de sis mesos

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Jardinets de Gràcia
Ajuntament de Barcelona Jardinets de Gràcia
Publicitat

S’ha aprovat definitivament el projecte executiu per a la reurbanització dels Jardinets de Gràcia, al barri de la Vila de Gràcia. El projecte, acceptat per la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona, preveu la intervenció d’un total de 2.715 m² i espera poder iniciar les obres a finals d’any, amb una durada estimada de sis mesos. L’objectiu principal de la reforma és millorar l’espai públic i la connexió amb l’avinguda Diagonal, per això, s’actuarà en dues zones concretes: al costat del Llobregat i al carril bici del costat del Besòs. 

Pel que fa al cantó del Llobregat, es preveu pacificar i dotar de continuïtat la rambla dels Jardinets amb la vorera, tot eliminant els carrils de circulació en sentit mar. Així, es guanyarà espai d’estada i de pas per a vianants i l’espai que actualment ocupa la calçada es transformarà en una plataforma única per a vianants; només tindran dret a circular per la zona aquells vehicles que surtin de l’aparcament soterrat. A banda, es modificarà l’alineació de la vorera amb la rotonda de la Diagonal per millorar la connexió entre els dos àmbits.  

Reforma Jardinets de Gràcia
Ajuntament de BarcelonaReforma Jardinets de Gràcia

Quant al costat Besòs, la reurbanització se centrarà a millorar la connexió en Bicicleta entre l’Eixample i Gràcia. Fins ara, el carril que puja pels Jardinets i continua per la Diagonal i el passeig de Gràcia es talla just a l’inici de l’àmbit. Per tal de connectar les vies amb l’interior de la Vila de Gràcia, es vol allargar el camí en 47 metres, fins al carrer de Bonavista.  

L’actuació també inclourà la creació de parterres i arbustos, que delimitaran la zona, i la col·locació de nou mobiliari urbà; concretament, nous bancs de formigó prefabricat rectes i deu bancs i disset cadires de llistons de fusta. En total, s’hi destinaran 1,46 milions d’euros. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat