Notícies

Els motius pels quals la Biblioteca Gabriel García Márquez, la millor del món, ha de tancar tres setmanes

La instal·lació es va inaugurar fa tan sols 2 anys

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Biblioteca Gabriel García Márquez
Jesús Granada
Publicitat

La Biblioteca Gabriel García Márquez, inaugurada fa només dos anys, presenta nombroses esquerdes en la seva estructura que necessiten reparació. Segons ha informat 'El Periódico', l’equipament tancarà durant tres setmanes aquest estiu, del 29 de juliol al 18 d’agost, per reparar els desperfectes i instal·lar suports estructurals que evitaran moviments que han estat habituals en l’edifici i que provoquen aquests danys.

El diagnòstic s'ha fet evident després que diversos finestrals de les façanes mostressin esquerdes, especialment els de la terrassa de la tercera planta, que ratllen la vidriera de l’espai, i els de la zona infantil de la primera planta. Les reparacions, encarregades a l’estudi Suma Arquitectura, tindran un cost de 478.000 euros. 

Biblioteca Gabriel García Márquez
Foto: EUmies Awards 2024

Les esquerdes no són els primers desperfectes evidents a la Biblioteca Gabriel García Márquez. Poc després de la seva inauguració el 2022, es van detectar goteres. Una comissió tècnica de l'Ajuntament va monitorar la situació per solucionar-la, però l'octubre de l'any passat el problema encara persistia. Els danys són causats per la pressió del material de construcció de l'edifici, la fusta, i la solució provisional que es va trobar va ser col·locar cubells als punts on regalimava aigua.

La millor biblioteca del món

L’any 2023, la Gabriel García Márquez va ser reconeguda per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries com la millor biblioteca del món. Però això no és tot, perquè la instal·lació, en la seva curta trajectòria de vida, ha rebut nombrosos guardons com el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura, el premi l’EX-Aequo dels FAD d’Arquitectura i Interiorisme 2023 i el Premi d’Arquitectura Emergent de la fundació Mies van der Rohe i la Comissió Europea. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat