[title]
Per emportar a la platja, d’excursió, en una terrassa… Hi ha moltes maneres de menjar un bon entrepà. Aquest petit plaer gastronòmic no és gaire complicat de trobar a Barcelona i, malgrat que us sembli que ja no se'n puguin inventar de nous, us equivoqueu.
El bar restaurant més antic de Gràcia ha creat uns sandvitxos molt especials: cadascun està inspirat en un jugador de la plantilla del Barça masculí. El Bar Roure, al número 7 del carrer Lluís Antúnez, s’ha empescat diferents entrepans perquè els culers puguin cruspir-se l’equip blaugrana, literalment.
“Al Roure sempre s’ha vist el futbol, per això vam pensar que haviem de fer entrepans autèntics per a l’ocasió”, assegura Diego, qui dirigeix el local des del 2017. Tot va començar, doncs, amb el de Lamine Yamal, un entrepà que va triomfar a les xarxes i que ha inaugurat una nova tradició pel restaurant.
Els entrepans, però, no només duen els noms dels jugadors blaugranes, sinó que cadascun té la seva pròpia narrativa i estan elaborats amb ingredients que s’alineen amb la història del jugador que els dona nom.

Entrepans mensuals exclusius
Cada mes, el Roure llença un entrepà inspirat en un dels jugadors del Barça masculí: Lamine Yamal, Cubarsí i Gavi ja en tenen el seu, així com Szczensy. El del porter del Barça ha estat el del mes d’abril i està inspirat en la fama de fumador del jugador, per això inclou pernil i formatge fumats.
A partir de l’1 de maig, doncs, el Roure estrenarà la seva nova proposta que, segons avança Diego a Time Out Barcelona, durà el nom de Raphinha. “L’entrepà estarà fet de culatí de vedella, un formatge americà i maionesa de mango”, una proposta que funcionarà com un homenatge al Brasil, el país d’origen del jugador.
Bar Roure, un establiment centenari de la ciutat
Amb el triplet cada cop més a prop –aquest any, sí–, segur que els culers us menjareu encara més a gust els entrepans del Roure. Tot i que l’establiment s’ha viralitzat en els darrers mesos per aquesta iniciativa, el bar fa 136 anys que és a la ciutat.
“Som un equip i ens agrada el que fem”, amb aquesta filosofia, el negoci ha estat testimoni de l’evolució de Barcelona des que va obrir, l’any 1889. Si hi aneu, podreu tastar les excel·lents tapes de tota la vida, així com el seu menú de migdia amb propostes com el ceviche o els falàfels de cigrons.
