Notícies

Espanya podria convertir-se molt aviat en el país més visitat del món

El nombre de turistes d'enguany al març va augmentar un 21% en comparació amb el 2023

Liv Kelly
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per:
Laia Jordà Sánchez
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock
Publicitat

França ho té pràcticament tot: platges i muntanyes precioses, vinyes meravelloses, paisatges idíl·lics i ciutats amb molta història a les espatlles. Per tant, no és estrany que des de fa uns quants anys sigui el país més visitat del món. Tanmateix, sembla que aviat perdrà la primera posició envers el seu veí mediterrani, Espanya. Segons un informe fet per Google i Deloitte titulat 'NextGen Travelers and Destinations', l'any 2040 Espanya acollirà uns sorprenents 110 milions de visitants anuals.

Si aquestes prediccions són certes, això significaria un gran augment del 24% en comparació amb el nombre de visitants del 2023, que rondava els 84 milions, i Espanya es convertiria en el país més visitat del planeta. Però les coses ja fa uns anys que van a l'alça. Al març d'aquest any, 6,3 milions de turistes internacionals van visitar el país, una xifra que, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE) suposa un 21% més que el 2023. El rècord de despesa turística també es va batre en aquest període, que es va disparar fins als 8.650 milions d'euros, un augment del 29,7%.

Turistes
Ajuntament de BarcelonaTuristes

No és tan sorprenent: Espanya presumeix d'una mitjana de 300 dies assolellats a l'any, amb temperatures a l'estiu d'uns 30 graus, i, malgrat que baixen als mesos més freds, també hi ha molt sol a l'hivern. L'arribada massiva de turistes, però, és un dels factors que afecten la pujada dels lloguers a tot el país, sobretot a ciutats com Barcelona, que s'ha convertit en la més cara de l'Estat per llogar una habitació en un pis compartit, amb una mitjana de 625 euros mensuals.

Després d'anys de queixes dels veïns i veïnes, fa uns dies que la ciutat va anunciar que, d'aquí al 2028, prohibirà els pisos turístics, una mesura que afectarà fins a 10.000 immobles barcelonins. Tot i la mesura del consistori, tant Barcelona com la resta de ciutats espanyoles encara fan grans inversions econòmiques a les seves respectives infraestructures turístiques. Des de la celebració de competicions com la Copa Amèrica i la Fòrmula 1 fins a la possibilitat d'instal·lar un tren ràpid per anar a la Costa del Sol, s'estan fent un munt de moviments que conviden a fer que cada cop més turistes visitin el país.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat