[title]
Tant si sou fanàtics del futbol com si no heu vist ni un patit de l'Eurocopa d'enguany, segur que heu sentit el nom de Lamine Yamal. Als mitjans de comunicació, a les xarxes socials, a peu de carrer... el nom del jove futbolista del Barça ressona a tot arreu. Amb només 16 anys, l'esportista de Mataró ha trencat diversos rècords dins el terreny de joc, com el de ser el futbolista més jove en marcar un gol en una Eurocopa o Mundial, un rècord que, fins ara, mantenia Pelé des de feia uns 60 anys.
Gràcies a la seva excel·lent actuació durant aquesta temporada i a l'Eurocopa, Yamal s'ha convertit en el segon jugador del Barça que més samarretes ven i en un dels més populars del panorama futbolístic actual. Tal és la seva popularitat que Estopa va aturar el seu concert multitudinari a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona del dimecres 10 de juliol per dedicar-li una petita cançó. Els germans Muñoz van versionar la cançó dels Gipsy Kings 'Djobi, Djoba' per corejar "Lamine Yamal, cada día te quiero más, Lamine Lamine, Yamal Yamal, cada día te quiero más", al costat de 60.000 persones. Alguns dels assistents han penjat el vídeo del divertit moment a les xarxes socials, on desenes d'usuaris han assegurat que va ser "un moment espectacular".
El jugador encara no ha reaccionat a l'homenatge, però els seus fans esperen que la cançó li doni ànims per a guanyar la final de l'Eurocopa del pròxim 14 de juliol a Berlín, on la selecció espanyola intentarà endur-se en títol cap a casa contra la selecció anglesa.
Un dels jugadors més populars
De veure l'última final de l'Eurocopa a un centre comercial de Mataró amb els seus amics a convertir-se en un dels millors jugadors de la competició. Lamine Yamal s'ha consolidat com la gran promesa del futbol i ja n'hi ha alguns que el comparen amb Leo Messi, una comparació que pot semblar massa avisat de fer, però és que la relació de Yamal amb l'argentí ve de molt abans. Fa uns dies, Mounir Nasraouim, el pare de Lamine, va compartir al seu perfil d'Instagram una fotografia en què un jove Leo Messi banya Yamal quan tenia pocs mesos de vida. La instantània forma part d'una sessió fotogràfica per a un calendari benèfic d'Unicef i el Barça de l'any 2008 i ara, 16 anys després, la fotografia ha fet la volta al món i ha generat comentaris com "Messi no va banyar Lamine Yamal, el va beneir".
"Jo amb 16 anys estava fent ximpleries amb la bicicleta i jugant a la Play Station i Lamine Yamal està marcant gols a la semifinal de l'Eurocopa" és un dels comentaris que fan humor a les xarxes socials amb l'èxit del de Mataró quan just acaba de graduar-se de quart de l'ESO. L'actuació de Yamal a sobre el terreny de joc no és l'únic factor que ha viralitzat l'esportista, sinó que, sense voler-ho, també s'ha convertit en una icona antiracista. Al costat del seu company de selecció i amic Nico Williams, ambdós jugadors van celebrar un gol amb un ball que va crear una onada de comentaris racistes, ja que ambdós són d'origen migrant.
Arran d'aquestes reaccions, milers de persones han donat suport als esportistes, que continuen celebrant els gols amb la seva coreografia, fins i tot l'artista urbà TVBoy els hi ha dedicat un mural al parc de les Glòries on surten els dos joves amb la paraula 'Respect' just a sobre.