Notícies

França multa els turistes amb 1.500 euros per no complir les seves lleis específiques de tràfic

Els visitants han de comprar l'adhesiu Crit'Air per accedir a totes les ciutats del país que tenen zones de baixes emissions

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Tràfic França
Foto: Shutterstock
Publicitat

Diverses ciutats d'Europa reben una gran quantitat de turistes durant tot l'any, però, en molts casos, aquesta xifra augmenta notablement a l'estiu. Aquesta arribada massiva de turistes ha provocat que moltes de les ciutats afectades implantin lleis i mesures per facilitar la convivència dels locals amb els visitants. Barcelona és una de les que ha posat en funcionament algunes limitacions per a grups de turistes en algunes zones com als barris de Ciutat Vella, tot i que els veïns i veïnes demanen encara més mesures. El darrer país en sumar-se a les mesures turístiques ha estat França, que ha instaurat una llei que permet multar tots aquells turistes que no compleixin les lleis de tràfic específiques de les ciutats.

Igual que molts altres països d'Europa, França també ha establert zones de baixes emissions a moltes de les ciutats més visitades del país, una llista que no para de créixer. Algunes d'aquestes són Tolosa, Niça, Montpeller, Marsella i París. Per entrar en alguna de les ciutats amb aquesta normativa, els conductors han de comprar un adhesiu anomenat Crit'Air i posar-ho al vidre de la seva moto o cotxe indicant quin és el nivell d'emissions del seu vehicle. Aquestes van des del número 0, que és per als cotxes elèctrics, fins al número 5, per als vehicles més contaminants. Depenent del número, aquests quedaran restringits d'entrar en algunes àrees de la ciutat, reduint així la pol·lució i la circulació a les zones més turístiques.

Els adhesius del nivell d'emissions no són l'única mesura que els turistes han de tenir en compte a l'hora de viatjar amb un vehicle propi a França. Els controls de radars també estan prohibits al país, per tant, tots aquells que el tinguin hauran de desactivar-los durant la seva estança, en cas contrari, es podran enfrontar a multes de fins a 1.500 euros. Tot i que els europeus estiguem acostumats a aquestes zones de baixes emissions, les multes no entenen de nacionalitats.

NO T'HO PERDIS: Els 17 llocs més bonics per visitar a França

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat