[title]
Gamelab i Barcelona Games World són els dos esdeveniments més importants d'Espanya i dels més destacats d'Europa en el sector del videojoc. Barcelona acull els dos gràcies a les condicions favorables que reuneix i perquè s’hi concentra gran part de les empreses. De fet, el 43% de la facturació espanyola es fa a Catalunya. Aquests darrers dies la indústria dels videojocs catalana ha donat mostres de preocupació, perquè estan sorgint dificultats per als organitzadors i altres ciutats estarien disposades a fer d'amfitrions.
Els responsables del Gamelab, que se celebra el juny a Barcelona o a l’Hospitalet de Llobregat des del 2011, estan a l'espera d’una subvenció encallada per la situació en la qual es troba la Generalitat, i avisen que no poden retallar més costos per mantenir el nivell d'una cita que reuneix figures clau de la indústria de tot el món en una mostra de petit format orientada als desenvolupadors.
Enguany el suport de l'Ajuntament de Barcelona serà clau, ja que l’Institut Català de les Empreses Culturals, que havia aportat gran part dels recursos de l'edició anterior, està intervingut per l’aplicació de l'article 155. Mentrestant, des de Madrid s'ha triplicat l'oferta de pressupost per atreure el Gamelab, però altres ciutats europees també tindrien la porta oberta.
D'altra banda, la fira Barcelona Games Word, que reuneix professionals i aficionats, es va traslladar de Madrid el 2016 i allà s'hi fa ara una fira menys gran. Enguany repetirà del 29 de novembre al 2 de desembre a la Fira de Barcelona després d'un gran èxit el 2017, però la patronal AEVI s’està replantejant si dóna més suport a la de Madrid. El cas és que no es poden fer dues grans fires, ja que a les empreses els hi costa més anar a les dues i moltes van a una o a l’altra. Tot i l'estira-i-arronsa entre Madrid i Barcelona, de moment sembla que no perilla el Barcelona Games World gràcies a l'èxit de la passada edició, que va rebre 135.400 visitants, segons els organitzadors, però podria deixar de ser la favorita.