[title]
L’època de menjar-vos un gelat mentre passegeu per Barcelona en màniga curta i ulleres de sol ja ha arribat, i nosaltres no podem estar més contents. La ciutat té una extensa llista de gelateries magnífiques per tastar-ne de boníssims, una llista que aquesta setmana creixerà amb la inauguració del nou establiment de Holy Madre. La gelateria argentina ha anunciat una nova obertura al número 123 de la rambla del Poblenou, i per celebrar-ho podreu tastar els seus gelats per només un euro.
Sí, ho heu llegit bé, dijous vinent, 10 d’abril, des de les 17 a les 21 h, Holy Madre posarà tots els gustos de gelat a només un euro per celebrar la inauguració del nou establiment. El nou local, doncs, s’afegirà als altres que l’empresa ja té a Barcelona: un al carrer València, 443; un altre al carrer Enrique Granados, 37, i un altre a la ronda Sant Pere, 22.
Totes les seves gelateries funcionen com una mena d’oda a l'Argentina, amb símbols i personatges representatius del país, com Leo Messi. Malgrat que l’empresa encara no ha avançat com serà el nou establiment del Poblenou, segur que també farà una picada d’ullet a la cultura argentina, d’on són els seus creadors.
Alguns dels gustos més emblemàtics de Holy Madre són el dulce de leche, la tramontana i el sambayón, gustos tradicionals de la cuina argentina, tot i que en tenen d’altres com el de xocolata i el de nata. Els podeu tastar en terrina o cucurutxo –tot és cosa de gustos–, o si sou fanàtics d’algun en concret, també podeu demanar el gelat per quilos, recollir-lo de forma presencial o demanar que us el portin a domicili.
De l’Argentina a Barcelona
Victoria i Tomás, els fundadors de Holy Madre, van marxar de l’Argentina per establir-se a Barcelona l’any 2021 per fundar “la gelateria més argentina de Barcelona”. Abans, però, la parella ja havien tingut una gelateria a Alemanya que, malgrat que va funcionar, Victoria va assegurar a La Nación que no es van acabar d’adaptar a la cultura alemanya.
Quan van traslladar-se a Barcelona, van obrir dos locals: un a la zona alta de la ciutat i l’altre molt a prop de la Sagrada Família, tot i que, poc temps després, van decidir quedar-se només amb el segon, ja que “hi havia una gran quantitat d’argentins (...) als argentins ens agrada el nostre gelat”, segons va explicar Victoria al mateix mitjà. Amb el pas dels anys, la parella ha aconseguit tenir quatre locals a Barcelona, un a Alacant i pròximament també n’obriran un a Sabadell.