Notícies

Generositat Michelin a Barcelona i Catalunya: nou noves estrelles il·luminen el 2025

A Barcelona, ​​Teatro Kitchen Bar, Fishology, Mae i Prodigi entren al circuit de l'alta gastronomia

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Teatro Kitchen & Bar (Sant Antoni)
Scott ChasserotTeatro Kitchen & Bar (Sant Antoni)
Publicitat

La Guia francesa sí que ha estat generosa amb la cuina de Barcelona aquest any; almenys amb el segment més 'humil' de l'alta gastronomia de la ciutat. Mae, Teatro Kitchen Bar, Prodigi i Fishology han estat guardonats amb la cobejada primera estrella Michelin: aquella que t'allunya del segment del 'fine dining' o de l'estatus de jove futurible i projecta el restaurant cap als circuits nacionals i internacionals.

I aquest any els francesos han optat per premiar estils molt diferents de cuina a Barcelona: Mae, un restaurant que fusiona el mediterrani amb la gastronomia llatina, un triumvirat amb el xef català Germán Espinosa (ex Fonda España), el xef colombià Diego Mondragón (ex Celler de Can Roca, Àbac i Fonda Espanya) i la restauradora costa-riquenya Mariella Rodríguez; Prodigi, cuina catalana evolucionada a càrrec de Jordi Tarré –un estrellat de 28 anys– i Fishology, l'audaç experiment marí dels italians Riccardo Radice i Giulia Gabriele.

Mae
Foto: Fran UrrútiaMae

Aquests tres restaurants són projectes de xefs emprenedors, i destaca la fita que significa per a Mae aconseguir la seva primera estrella després d'un any i mig a l'arena. I compte que Prodigi té un menú de migdia a 35 euros!

Fishology
Foto: Irene FernándezFishology

Punt i a part per a la primera estrella de Teatro, amb el xef Olivier Peña al capdavant. L'estrella Michelin significa la validació per la porta grossa pel projecte que els germans Iglesias van reflotar després del naufragi de la covid, que va passar per damunt de l'associació del Grupo Iglesias amb Albert Adrià. La cuina de Peña és creativa, però alhora comprensible i confortable, hedonista total, per gaudir de l'alta gastronomia sense protocols rígids i amb circuits de plats que es poden combinar de totes les maneres, sense lligar-se al menú degustació.

Teatro Kitchen & Bar
Foto: Teatro Kitchen & BarTeatro Kitchen & Bar

Completa el panorama el reconeixement al restaurant Casanova (Sant Martí Sarroca), a l'Alt Penedès.

Cal destacar també la generositat envers Girona: la Michelin torna a reconèixer una vegada més la potència de la província, amb les primeres estrelles per a Voramar (Portbou), Esperit Roca (Sant Julià de Ramis), el restaurant al castell que va abandonar Jordi Creu i ara ocupen els germans Roca i Divinum (Girona), i s'estira fins a Citrus del Tancat (Les Cases d'Alcanar), únic representant de Tarragona en la nova fornada. Esperit Roca s'eleva com un coet en temps rècord: va obrir el maig passat!

Generositat, però relativa. En l'excels club de les dues i tres estrelles a Catalunya no hi ha hagut cap nou membre. Un desaire per a restaurants com Aürt, Cinc Sentits, Enigma i Les Cols, que estan fent poesia de risc amb les apostes de proximitat radical. L'únic nou triestrellat a Espanya ha estat l'asturià Casa Marcial.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona  

Últimes notícies

    Publicitat