Notícies

Habitat en liquidació: la marca de mobles tanca totes les seves botigues, inclosa la de Barcelona

La facturació de l'empresa va passar dels 100 milions d'euros el 2019 als 64 milions el 2021

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Editor
Habitat
Foto: Habitat
Publicitat

Nova baixada de persiana a Barcelona, però aquest cop no parlem d'un petit establiment de tota la vida sinó que el tancament afecta a totes les botigues d'una multinacional francesa. Es tracta de la marca Habitat, que posa fi a la seva activitat i deixa caure les 25 botigues a França i també els altres establiments que la marca té en règim de franquícia a l'estat espanyol, Suïssa i el Marroc.

A Barcelona, Habitat disposa d'un establiment a la important cantonada de la Diagonal amb el carrer Tuset, botiga que probablement tancarà a final de mes segons confirmen fons de la marca a la CCMA. Liquidaran, per tant, tot l'estoc de productes i serà una bona ocasió per trobar mobles i decoració a bon preu.

L'empresa va demanar el 28 de desembre la liquidació forçosa i el jutjat mercantil del municipi francès de Bobigny, a la rodalia de París, va declarar la liquidació de la marca que dona feina a unes 400 persones. El problema rau en la seva facturació, que va passar dels 100 milions d'euros el 2019 als 64 milions el 2021. Però la història de la marca ja estava escrita, perquè acumulava milions en pèrdues.

Habitat
Foto: Habitat

Un tancament irremeiable

Segons el jutjat mercantil que porta el cas, la situació era "irremeiablement compromesa" per a Habitat, "per la manca de liquiditat". El cas ve de lluny. El propietari, l'empresari Thierry Le Guénic, va adquirir Habitat l'any 2020 per la quantitat simbòlica d'un euro al grup Cafom. En una carta dirigida a AFP, Thierry Le Guénic admet no haver "aconseguit fer front a aquest repte, igual que els anteriors accionistes". Però s'absol dient que va poder evitar "qualsevol pla social" i que va invertir més de 12 milions d'euros en tecnologia digital i obertura de punts de venda.

Le Guénic assegura que aquests projectes "no es podien realitzar en un context econòmic molt desfavorable (...) i davant d'una evident resistència interna" i en la mateixa nota, l'empresari afirma que "ara s'obre una altra fase, i estem compromesos a ajudar a trobar una solució per a la recol·locació dels nostres empleats".

El d'Habitat no sembla l'únic problema econòmic per a les botigues de mobles que cada cop ho tenen més complicat per fer front al gegant Ikea i a les marques que venen per Internet. Una altra companyia francesa com Maison du Monde, que perd valor en borsa, acaba de revisar molt a la baixa les seves previsions de venda.

NO T'HO PERDIS: botigues imprescindibles de mobles i decoració

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat