Notícies

Ibai Llanos es meravella en aquest restaurant de Barcelona amb tres estrelles Michelin

L'streamer ha compartit l’experiència gastronòmica a través d’un vídeo de Youtube

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Ibai Llanos, Disfrutar
Youtube: Ibai LlanosIbai Llanos, Disfrutar
Publicitat

En paraules d’Ibai Llanos la visita a aquest restaurant ha estat "l’experiència més impactant" que ha tingut mai. Pot semblar una declaració desmesurada, però el streamer no ha anat a qualsevol lloc, sinó a un restaurant que és a punt de ser el millor del món: Disfrutar. El restaurant del carrer Villarroel, 163, és considerat el segon millor del món segons la llista The World’s 50 Best Restaurants 2023 i compta amb nombrosos reconeixements; el princpial, tres estrelles Michelin

A través d’un videoblog que ha penjat al seu compte de Youtube, Llanos ha mostrat com va viure l’experiència gastronòmica dins aquest establiment de Barcelona.

Oriol Castro i Eduard Xatruch, dos dels tres autors de Disfrutar, van rebre el youtuber i el seu equip per fer-los gaudir d’un menú dels 28 plats més icònics de la casa, que van obrir ara fa deu anys. L’experiència la van viure a la sala privada del restaurant, que només ofereix un servei per dia i que sol tenir una llista d’espera d’aproximadament un any. Ara bé, el youtuber no s’amaga i explica que gràcies a una cancel·lació i a la seva agenda de contactes no ha hagut d’esperar més d’un mes i mig per experimentar el festí. Tampoc n’oculta el preu: 575 euros per persona. 

Durant les més de quatre hores i mitja en què l'streamer i el seu grup van estar a la sala, van poder degustar creacions molt variades. Després que els fessin visitar el local i que el sommelier cap, Rodrigo Briseño, els servís una copa de cava (Ibai confessa que és l’únic alcohol que li agrada), l’espectacle gastronòmic va començar amb cinc aperitius.

Aperitiu 5, Disfrutar
Youtube: Ibai LlanosAperitiu 5, Disfrutar

 Un cop van tenir l’estómac preparat, els van presentar set entrants diferents; tres d’ells amb el bolet com a ingredient principal. Seguidament, una barreja de tres plats tria de la casa i tres de marisc els van deixar tips i, per acabar, una ració de colomí macerat amb 'shio koji' va donar pas al prepostre. D’entre totes les propostes, Llanos va destacar que les que més li van agradar eren el segon entrant de bolet, que consistia en un rovell d’ou fregit amb gelatina calent de ceps i trompetes de la mort, i la gamba a la catalana, acompanyada de suc de pollastre amb gambes.

Marisc 3, Disfrutar
Youtube: Ibai LlanosMarisc 3, Disfrutar

Finalment, quatre opcions de dolç abans de descobrir la 'Mesa Viva', la proposta que més va impactar Llanos. Es tracta de l’espectacle final en què la taula sobre la qual els comensals han estat menjant tota l’estona es desmunta com un puzle i desvela 48 caixes. Boles de xocolata i gerds, branques de cotó de cacau i gerds, gotes de te matcha amb pomada de 'yuzu', galetes de pinyons… i així fins a arribar a les 36, cada compartiment desvela una sorpresa gastronòmica. És normal que Llados quedés bocabadat i titulés el seu vídeo 'El restaurant més únic on mai he estat.

Mesa viva, Disfrutar
Youtube: Ibai LlanosMesa viva, Disfrutar

NO T'HO PERDIS: Els 26 restaurants de Barcelona amb estrelles Michelin

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat