Notícies

Incorrecte, el restaurant que vol revolucionar la zona alta de Barcelona

El xef Marcel Pons torna a la ciutat després de dirigir la cuina de l'hotel Mastines del Penedès

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Periodista
Caneló
Foto: Incorrecte Incorrecte
Publicitat
Bona cuina, pocs formalismes i preus continguts. Així es podria resumir l'essència d'Incorrecte, obert a Sant Gervasi i que s'ha proposat animar una mica el panorama d'aquesta zona per sobre de General Mitre. O fins i tot convèncer -assegura Marcel Pons, el cuiner al capdavant del projecte- als que no freqüentem Diagonal amunt perquè fem una excursió gastronòmica al barri.

La veritat és que les tripes de bacallà amb cap i pota i brou de cigrons ja justificarien el passeig. Els millors de la ciutat segons un conegut escriptor i periodista polític que sol freqüentar el lloc, m'expliquen. De vegades es coincideix en opinions amb qui hom ho espera menys. Encara que, posats a destacar un únic plat dels que ofereixen en carta, potser el rosbif de porc senglar amb espàrrecs blancs i tikka masala català mereixeria aquest honor. I ser convertit ja mateix en un entrepà que arrasaria a qualsevol rànquing com cal.
Restaurant Incorrecte (Barcelona)
Foto: IncorrecteRestaurant Incorrecte (Barcelona)


Pons torna a la ciutat després de dirigir la cuina de l'hotel Mastines del Penedès. I desborda entusiasme i ganes amb un equip al qual, i això ens encanta, no regateja protagonisme: Gabi Figueroa està amb ell mà a mà a la cuina, i David Farres s'ocupa de la sala i de buscar coses interessants per a la carta de vins. I ho aconsegueix, per cert.

Un restaurant amb ànima de barri i que, sense renunciar a una cuina que apunta alt, té clar que el client és d'aquell que torna i que no sempre vol sorpreses en un menú degustació. I què té d'incorrecte aquest lloc a més d'un nom que pot sonar una mica 'canalla'? Per sort, això tan suat del canallisme és només una amenaça que no arriba a complir-se, i la incorrecció se centra a donar-li un punt personal a plats del receptari més tradicional, amb el mar i la muntanya com un fil conductor de molts. Per exemple, el caneló de pollastre i escamarlà en versió Incorrecte ja és un hit de la casa i en provar-ho és fàcil d'entendre.
La incorrecció se centra a donar-li un punt personal a plats del receptari més tradicional

A més de la sala, tenen un reservat, i una petita terrassa. De tota manera, el nostre lloc favorit és la barra que treu el cap a la cuina i que permet anar veient la feina de Gabi i Marcel, que estarà a més encantat de donar bona conversa al comensal que vulgui saber sobre alguna de les receptes o producte.
Restaurant Incorrecte (Barcelona)
Foto: IncorrecteRestaurant Incorrecte (Barcelona)

Les postres segueixen aquesta línia de reinterpretació de clàssics, com les maduixes amb vinagre o el “music Incorrecta” que desmunta i torna a acoblar a la seva manera aquest tradicional plat. I per beure, una recomanació: cal preguntar a Farres per aquell blanc de Jumilla que maneja.
Restaurant Incorrecte (Barcelona)
Foto: IncorrecteRestaurant Incorrecte (Barcelona)

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

 

Últimes notícies

    Publicitat