[title]
La veritat és que les tripes de bacallà amb cap i pota i brou de cigrons ja justificarien el passeig. Els millors de la ciutat segons un conegut escriptor i periodista polític que sol freqüentar el lloc, m'expliquen. De vegades es coincideix en opinions amb qui hom ho espera menys. Encara que, posats a destacar un únic plat dels que ofereixen en carta, potser el rosbif de porc senglar amb espàrrecs blancs i tikka masala català mereixeria aquest honor. I ser convertit ja mateix en un entrepà que arrasaria a qualsevol rànquing com cal.
Pons torna a la ciutat després de dirigir la cuina de l'hotel Mastines del Penedès. I desborda entusiasme i ganes amb un equip al qual, i això ens encanta, no regateja protagonisme: Gabi Figueroa està amb ell mà a mà a la cuina, i David Farres s'ocupa de la sala i de buscar coses interessants per a la carta de vins. I ho aconsegueix, per cert.
Un restaurant amb ànima de barri i que, sense renunciar a una cuina que apunta alt, té clar que el client és d'aquell que torna i que no sempre vol sorpreses en un menú degustació. I què té d'incorrecte aquest lloc a més d'un nom que pot sonar una mica 'canalla'? Per sort, això tan suat del canallisme és només una amenaça que no arriba a complir-se, i la incorrecció se centra a donar-li un punt personal a plats del receptari més tradicional, amb el mar i la muntanya com un fil conductor de molts. Per exemple, el caneló de pollastre i escamarlà en versió Incorrecte ja és un hit de la casa i en provar-ho és fàcil d'entendre.
La incorrecció se centra a donar-li un punt personal a plats del receptari més tradicional
Les postres segueixen aquesta línia de reinterpretació de clàssics, com les maduixes amb vinagre o el “music Incorrecta” que desmunta i torna a acoblar a la seva manera aquest tradicional plat. I per beure, una recomanació: cal preguntar a Farres per aquell blanc de Jumilla que maneja.
NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona