[title]
Que el menjar italià domina el món ja ho sabem, però de vegades sota aquest segell d'autenticitat ens donen gat per llebre (a Barcelona hi ha un restaurant famós, car i italià, que s'enorgullia de servir una pasta farcida comprada al súper, i ells cuinaven la salsa). Però això no passa en el cicle 'Itàlia amb Gust': del 13 al 26 de setembre, quatre reconeguts restaurants italians de Barcelona, abanderats de la seva regió gastronòmica, oferiran un menú degustació a preu tancat, a un preu entre 35 i 55 euros, amb els seus grans èxits més emblemàtics.
Niccolo Poli, des de Can Sardi, ens aproparà a Sardenya amb plats com els icònics 'culurgione' -exquisits ravioli amb forma d'empanada farcits de patata, pecorino i alfàbrega o la 'Fregola sarda' amb 'vongole i bottarga'. Marc Lecis i Maurizio de Vei de Bacaro elaboraran les receptes més icòniques de la regió del Veneto, com el risotto al 'nero di seppia' o el 'baccalà alla vicentina', amb salaó de sardines i bacallà d'impressionant mantegositat.
Per la seva banda, la família toscana Raffaelli (amb els xefs Michele Puggioni i Antonio Caruso al capdavant) busseja en celebritats de la cuina toscana amb el 'cacciucco Livornese' o el 'Tordelli Lucchesi, pasta fresca farcida i amb salsa de ragú.
I Niko Sciomione, de Galú, posa a la taula el caràcter de Sicília amb hits d'aquest receptari com la 'Caponata al tonno fresc' o la 'pasta sarde', refrescant clàssic sicilià de pasta amb sardines directes de la barca.
Una oportunitat per recórrer pràcticament Itàlia de nord a sud a través dels plats d'aquests quatre exponents gastronòmics i descobrir receptes i sabors inèdits per al comensal, en molts casos.
Aquesta és una iniciativa de la Cambra de Comerç italiana de Barcelona, amb la finalitat d'apropar la tradició del receptari regional italià als amants de la gastronomia d'Itàlia des d'un enfocament d'autenticitat, origen i pedagogia. Només cal reservar els menús en els respectius restaurants, que també es complementen amb una oferta de maridatge de vins de cada regió.
NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona
Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat