Notícies

Ja es poden demanar els 400 euros del Bo Cultural Jove: en què i quan te'ls pots gastar?

Aquells que facin divuit anys aquest 2024 ja poden sol·licitar l’ajuda

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Concert de Reis Joguina Solidària
Foto: Dani CantóConcert de Reis Joguina Solidària
Publicitat

Tots aquells que hagin nascut el 2006 ja poden demanar el Bo Cultural Jove 2024, la mesura del Govern espanyol que ofereix 400 euros a qui fa els divuit anys durant l’any actual per descobrir i gaudir de la cultura en totes les seves disciplines. El projecte també pretén generar hàbits de consum de productes culturals entre la joventut, així com revitalitzar i dinamitzar el sector cultural a Espanya. 

En total, es beneficiaran més de mig milió de joves, que, fins al 16 de setembre, ja poden demanar el bo a través del web del Ministeri de Cultura i Esports del Govern. Els requisits per rebre l’ajuda, a banda de complir divuit anys entre l’1 de gener i el 31 de desembre d’enguany, és haver nascut a Espanya, tenir la residència legal aquí o ser sol·licitant d’asil, desplaçat temporal o extutelat. 

El bo consisteix en una targeta de prepagament, en format físic o virtual, dotada de 400 euros que es poden gastar durant un any en les entitats cultural adherides a la iniciativa. Els diners, però, s’han de repartir en conceptes diferents: 200 euros en arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals; 100 euros en productes culturals físics com llibres, premsa, videojocs o CD, entre d’altres, i 100 euros en consum digital o en línia, com subscripcions a plataformes musicals o audiovisuals, entre altres. 

L’ajuda no inclou productes d’artesania, obres plàstiques ni gràfiques. Tampoc productes de papereria, llibres de text curriculars, impresos o digitals; cursos, tallers i seminaris; equips d’informàtica i electrònica; material artístic; instruments musicals; espectacles esportius, moda ni gastronomia.  

Com es pot demanar el Bo Cultural Jove?

La gestió per demanar el Bo Cultural 2024 és senzilla. En primer lloc, cal crear un compte a la pàgina web del Bo i verificar-lo a través del correu electrònic personal. Si ja es té la majoria d’edat, cal utilitzar el certificat digital o la Cl@ve per demanar-lo; en cas que encara no es tinguin divuit anys s’ha de sol·licitar la Cl@ve amb registre avançat presencialment en una oficina, o designar un representant legal perquè faci el tràmit. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat