Notícies

Ja hem provat una de les millors hamburgueses veganes del món (i acaba d'arribar Barcelona!)

Després de triomfar a Madrid, s'instal·la a Barcelona un dels grans restaurants d'hamburgueses plant-based

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
Mad Mad Vegan
Foto: Mad Mad Vegan Mad Mad Vegan
Publicitat

Ja no és complicat trobar una bona hamburguesa vegana, però tampoc no és que hi hagi molts restaurants dedicats en cos i ànima a aquest plat. I per això cal celebrar la recent obertura de Mad Mad Vegan (Aribau, 65), un restaurant d'hamburgueses plant-based que abans ha triomfat a Madrid amb totes les de la llei. I té tots els números per fer el mateix a Barcelona.

El primer local de Mad Mad Vegan fou una parada al mercat de Sant Ildefonso el 2019. Des d'aleshores, han consolidat la seva presència a Madrid mitjançant dos restaurants al centre i ara un a Barcelona, a la zona d'obertures de restaurants més calenta de la ciutat, pels volts d'Enric Granados. En Nicolás Romero, un dels socis del projecte, m'explica que "ens agradava molt el concepte de restaurant americà, les seves textures, sabors i també l'ambient. Per això ens vam embrancar a crear una alternativa vegetal, però que mantingués aquesta essència". Veient la carta del restaurant, opten més per l'hamburguesa senzilla 'made in USA' estil hamburguesa amb formatge que no pas per la creació de receptes rebuscades. I la simplicitat els ha servit: segons la guia vegana Happy Cow, aquí hi menjareu una de les millors hamburgueses veganes del món.

Double Vacon de Mad Mad Vegan
Foto: Ricard MartínDouble Vacon de Mad Mad Vegan

Amb la tracció animal, però molt verda de la meva bicicleta, em planto a Mad Mad Vegan i em cruspeixo una Double Vacon: 'burger' d'Heura, doble 'formatge' cheddar fos, 'vacó', enciam, tomàquet, cogombrets, ceba vermella i salsa Sweet Carolina casolana. Per 12,95 euros, va amb patates fregides la mar de bones i salsa picant suau. I la veritat és que és una hamburguesa molt ben trobada, de sabor compacte i unificat, que juga a la lliga de la 'burger' clàssica d'ajuntar quatre sabors i unir-los amb la infal·lible conjunció de greix, sal i sucre –estil Five Guys però plant-based - en comptes de formulacions d'autor i acumulacions barroques i llardoses. 

Fan servir hamburgueses d'Heura i Beyond Meat (menys a la de la casa, a base de llenties). Totes les salses i entrants sí que surten de la seva cuina, com unes delicioses 'aletes de pollastre' fetes amb coliflor arrebossada, molt reeixides. Un altre èxit de la casa és la Mad Nashville, hamburguesa de 'pollastre' cruixent banyada amb salsa dolça i un lleuger toc picant, acompanyada de cogombres i 'coleslaw' americana.

Mad Mad Vegan Barcelona
Foto: Ricard MartínMad Mad Vegan Barcelona

"Quan vam començar el 2019 hi havia moltes menys alternatives que ara i ens tornàvem bojos amb la carta, havíem d'unir milers de proveïdors per poder servir plats que poguessin competir amb un restaurant no vegà. Ara vam col·laborar amb diversos obradors de cuina vegana i el moviment culinari i certes alternatives han avançat molt en general”, explica Romero. El local és ampli i agradable, amb aires de nau industrial i maó a la vista, lluny dels excessos de coloraines dels 'diners' estil anys cinquanta, un capítol estètic que sembla que en món de l'hamburguesa ja és aigua passada.

NO T'HO PERDIS: Les millors hamburgueseries de Barcelona

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona 

Més de menjar barat

    Últimes notícies

      Publicitat