[title]
Us agradi o no, el pastís de formatge ha vingut per quedar-se: és un element que s'ha fixat en l'inconscient col·lectiu comestible, i el trobem tant en restaurants d'alta cuina com Fismuler i el seu famós pastís de formatge, com a 99 Cheesecake, una botiga-obrador on Roger Bettosini ha aconseguit la proesa de vendre una porció de pastís de formatge (decent) a 0,99 cèntims (i no és una promoció, sinó una base del negoci).
Doncs la legió de fanàtics d'aquest contundent plaer, dolç, salat i poc quallat, ja poden estar ben contents: JonCake, l'emblema del pastís de formatge a Barcelona, acaba d'obrir una nova botiga i cafeteria: JonCake & Coffee és al carrer Sant Pere Més Baix 36 (de dl. a dv. de 10 a 22 h). I ha anunciat a les seves xarxes que d'aquí a poc també obrirà una botiga a Girona.

La segona botiga de JonCake al Born obre per la necessitat d'implementar un obrador més gran que permeti al pastisser Jon García subministrar més producte als locals de Les Corts, Jon Cake and Wines, i al Jon Cake original, a Assaonadors, 29, que estarà tancat fins el 24 de febrer. (Recordem que JonCake va obrir després de la covid, per donar sortida als pastissos que García preparava per encàrrec, i l'èxit va ser meteòric).

JonCake & Coffee disposa d'una carta fixa amb els seus famosos pastissos de formatge: el clàssic –amb quatre formatges: Parmigiano Reggiano 24M, Grana Padano 16M, Gorgonzola i Mascarpone–, el de formatge manxec, el de pistatxo i xocolata blanca i el de caramel i cafè, així com especials del dia que aniran anunciant cada setmana. La porció bàsica costa 5,30 euros, i un pastís gran ronda els 40. I si ja esteu una mica saturats de l'omnipresent pastís, servidor us aconsella tastar el brioix de mantega de Bilbao, que García, de la capital de Biscaia, broda en una peça de brioixeria fina i poc ensucrada, amb una mantega acabada de fer.
NO T'HO PERDIS: Els millors cheesecake de Barcelona