Notícies

Jonan Wiergo obre Guakame Street Food a Barcelona, l'hamburgueseria vegana que ho peta a València

El famós influencer s'ha aliat amb Heura per al desembarcament a la ciutat de la seva proposta 100% vegetal

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
Jonan Wiergo, Guakame Street Food
GuakameJonan Wiergo, Guakame Street Food
Publicitat

Barcelona és la quarta ciutat d'Europa amb més i millor oferta vegana. Ara, al llarg i creixent llistat de restaurants lliures de productes animals que ja té la ciutat, s'hi afegeix el Guakame Street Food, l'hamburgueseria cent per cent vegetal del famós 'influencer' Jonan Wiergo, que arriba a Barcelona després de quatre anys de petar-ho a València. Aquí, hi arriba associant-se amb Heura, la marca catalana "d'alternatives per a la transició proteica", com diu el cofundador Bernat Añaños, que durant els últims set anys s'ha anat popularitzant al nostre país i també a altres racons d'Europa.  

El que va començar en una food-truck i al cap de dos mesos es va convertir en un restaurant de street-food vegà, modern i desacomplexat que va triomfar entre els valencians vegans i no vegans, aspira ara a expandir-se. I Wiergo i el seu soci i parella, Chris Tomás, han triat Barcelona per començar la seva conquesta. Es tracta d'un petit local de dues plantes situat al número 39 de la Via Augusta –tot i que és més gran que el de València, asseguren–, amb una estètica industrial, plena de neons, molt diferent dels colors clars i la fusta que solen decorar els establiments de cuina vegana. 

"Volem transmetre indulgència, sabor i gaudi"

El Guakame Street Food obre oficialment el divendres 5 de juliol amb una carta volgudament curta, que s'anirà ampliant de mica en mica. Hi ha cinc hamburgueses creades amb el cap de cuina d'Heura Àlex Pirla que assegura que el que vol transmetre és "indulgència, sabor i gaudi". El lema de fons és el 'food porn', amb la idea de trencar els falsos estereotips que encara planen sobre el menjar vegà. "Molta gent que ve al restaurant de València no sap que no està menjant carn", assegura Wiergo amb un somriure.

Guakame Street Food
Foto: GuakameGuakame Street Food

Amb la matèria primera d'Heura, a base de soja i pèsol, s'han inventat una doble 'smash burger' amb 'formatge', 'bacon', cogombrets i brioix vegà (com tota la resta) que és una delícia. És la clàssica, i li diuen 'big mama'. També són boníssimes la de 'pollastre' arrebossat amb enciam i salsa veganesa de menta i la 'cheesy', amb dues classes de formatge. Per acompanyar, de moment tenen amanides, 'nuggets', patates i moniato fregits, i de postres hi ha pastís de 'formatge' i pastís d'Oreo, les famoses galetes que, feliçment i per accident, no porten ni parts ni secrecions d'animals dins.  

Jonan Wiergo, Chris Tomás (Guakame Street Food)
GuakameJonan Wiergo, Chris Tomás (Guakame Street Food)

Els preus de les burgers estan entre els 11,90 i 14,90 euros, els 'nuggets' costen 6,50 euros, i les patates entre 3,90 i 5,90 euros, en funció de si són de moniato, fregides o ranxeres. A la carta hi ha també combos d'entrant + burger i beguda (15,90 euros) i les postres 4,90 euros. Per promocionar el restaurant i celebrar la voluptuositat de la seva proposta gastronòmica, han inaugurat al Museu de l'Eròtica de Barcelona l'exposició 'Food porn: la sensualitat de la gastronomia', que mostra dotze fotografies on els cossos de Wiergo i Tomás es fonen amb les salses i el menjar. 

Guakame Street Food
Foto: GuakameGuakame Street Food

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants vegans de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Últimes notícies

    Publicitat