Notícies

La catedral de Barcelona estrena un nou mirador de 360 graus

El monument gòtic també ha inaugurat la restauració de 12 vitralls i un arxiu digital amb documentació històrica

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Catedral de Barcelona
Ajuntament de BarcelonaCatedral de Barcelona
Publicitat

Durant dos anys, la catedral de Barcelona ha estat coberta per lones degut a les obres de millor que estaven fent. Potser alguns recordeu l’anunci de Samsung que cobria tota la façana del monument i que va ser retirat per la polèmica que va generar. Sigui com sigui, ara la catedral estrena cara nova; i no des de davant, ja que la restauració ha estat a l’interior i als terrats.

Pel que fa a la coberta, la catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia l’ha convertit en un nou mirador que ofereix una visió panoràmica de Barcelona. Les obres han afectat 2.000 m² de rajola i han inclòs la impermeabilització i sanejament per evitar afectacions al sostre del claustre i l’església. A banda, també s’ha recuperat el paviment original i s’ha millorat l’accés amb noves escales i baranes. La visita al mirador està inclosa en l'entrada general, que fins ara només permetia accedir a la part central del terrat, que no tenia vistes de 360 graus. 

Respecte a les reformes a l’interior del monument, s’han rehabilitat dotze vitralls del deambulatori (la part posterior a l’altar) que daten dels segles XIV i XV. El temps i la pol·lució els havien fet malbé, per això l’operació ha estat integral: els han desmuntat, reparat, refet i reforçat. En total, s’ha actuat sobre 230 m² de vitralls, que ara llueixen amb el color i l’aspecte original. 

La visita a la catedral, que inclou l’entrada al Cor, accés al terrat, a la sala Capitular, al Museu Diocesà de Barcelona i una audioguia virtual es pot comprar a través del seu web per un preu de 14 euros (sis euros pels menors de dotze anys i gratuït pels menors de tres). 

Vitrall catedral de Barcelona
Catedral de BarcelonaVitrall catedral de Barcelona

Nou arxiu digital

Paral·lelament a aquestes intervencions, la catedral de Barcelona ha posat en marxa un arxiu digital que permet l’accés lliure a un total de 933 documents antics de l'Arxiu Capitular, l’arxiu eclesiàstic encarregat de la conservació i divulgació dels documents generats per la catedral de Barcelona i totes les administracions que se’n deriven.

L’organisme treballa de manera continuada des del segle IX i és un dels més rics en documentació medieval de tota Europa. Dins, s’hi conserven més de 40.000 pergamins, 257 còdexs i més de 12.000 volums i lligalls. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona






Últimes notícies

    Publicitat