Notícies

El restaurant de La Font del Gat reobrirà el pròxim mes d'abril

El conjunt arquitectònic modernista tindrà una programació cultural pensada per als veïns de Montjuïc

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Editor de Menjar i Beure, Time Out Barcelona
La Font del Gat l'any 2009
Foto: Lalupa/Viquipèdia | La Font del Gat l'any 2009
Publicitat

Va amb uns quants mesos de retard, però ja hi ha data (quasi) concreta per a la reobertura d'un dels espais públics més emblemàtics –i més poc coneguts pel barceloní jove– de la ciutat: la Font del Gat, el restaurant de Puig i Cadafalch situat dins els Jardins de Laribal, reobrirà el mes d'abril vinent, sota la gestió del Grup La Confiteria. 

El restaurant d'aquest espai meravellós, paradigma del jardí noucentista, data de l'any 1925. L'Ajuntament de la ciutat va comprar la finca al periodista i empresari de la premsa Josep Laribal el 1908, amb la intenció de convertir el recinte en els primers jardins públics de Barcelona. I en Lito Baldovinos, mànager del Grup Confiteria, explica que al segle XXI l'espai no perdrà aquest caràcter públic: "Els Jardins de Laribal era un dels llocs on anaven a passar-s'ho bé les classes populars de Barcelona, i volem que el 2025 això continuï igual". 

Gàrgola al restaurant de la Font del Gat
Foto: Banyeres/ViquipèdiaGàrgola al restaurant de la Font del Gat
Aquí és on venien les classes populars i volem que això continuï igual 

Així doncs, Baldovinos avança que a La Font del Gat que gestionarà la Confiteria "tindran més importància els esdeveniments i la programació lúdica i cultural que no pas la carta i la proposta gastronòmica". Això és perquè "La Font del Gat és un lloc on s'hi ha d'anar expressament, i a Montjuïc hi ha molta oferta gastronòmica, però cap altre espai diàfan com aquest. Volem i creiem que la Font del Gat generarà un interès propi perquè la gent hi pugi".  

No fem això per guanyar diners sinó per establir vincles amb el barri 

No exagera: a banda del restaurant, és un espai de quasi mil metres quadrats amb una de les millors terrasses de Barcelona i uns jardins de Rubió i Tudurí. L'oferta del restaurant estarà vinculada al que hi passi, i de sortida concentrada en caps de setmana: "Vermuts electrònics, exposicions, concerts, cinema a la fresca... Perquè no hem agafat el projecte per guanyar diners, sinó per fer coses que estiguin molt vinculades amb el barri". Posa l'exemple d'una arrossada popular on els beneficis es destinaran a un casal d'avis del districte. 

 Terrasa de La Font del gat
©Iván MorenoTerrasa de La Font del gat

Això no vol dir que l'oferta gastronòmica siguin olives i xips de bossa, ep. Hi haurà "una carta fixa d'unes deu o dotze tapes molt ben fetes", a banda de l'oferta vinculada a cada esdeveniment. Encara no hi ha dia concret d'obertura, però serà el mes d'abril: "Potser farem un concert el vespre de Sant Jordi, o potser no". Però el que queda clar és que ben aviat hi haurà gent pujant i baixant de la Font del Gat. 

NO T'HO PERDIS: Llocs de Barcelona amb cultura en viu de petit format 

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local
    Últimes notícies
      Publicitat