Notícies

La gran botiga de pasta fresca italiana de Barcelona celebra 120 anys de vida

L’establiment ha organitzat un programa amb cinc activitats gastronòmiques per l’aniversari

Laia Jordà Sánchez
Redactora
botiga La Italiana Rivali
Foto: La Italiana Rivali
Publicitat

Barcelona està plena d’establiments emblemàtics amb més d’un segle d’història i, malgrat que en els darrers anys ens hem hagut d’acomiadar d’alguns, n’hi ha d’altres que encara continuen celebrant anys. La Italiana Rivali n’és un i celebra 120 anys a la ciutat, més d’un segle en què diferents generacions han preparat, i encara ho fan, cada matí les seves famoses pastes amb farciments, salses i altres plats preparats que han captivat centenars de persones al llarg dels anys. Per celebrar l’aniversari, la botiga –al carrer del Bonsuccés, 12– organitzarà activitats relacionades amb els seus productes més emblemàtics en què podrà participar tothom. 

Segons el que ha avançat l’equip de l’establiment, tot estarà pensat per gaudir-ne amb la família, els clients i els amics, “que de vegades està tot una mica barrejat”, explica la Carla Rivali, que forma part de la quarta generació al capdavant del negoci, al costat de Gerard Vilà. El programa d’activitats inclou cinc iniciatives repartides en cinc mesos que inclouen: un tast d’un “panettone molt especial” de 10 quilos al novembre; un tast de mortadel·la al desembre; “una gran sorpresa relacionada amb un ingredient clàssic de Nadal català” al gener, i un antipasti popular i un tast de vinagre de Mòdena durant els mesos següents. “Volem gaudir-ne junts, també amb els meus pares i les diferents generacions de famílies que porten molts anys –algunes un segle!– confiant en nosaltres”, conclou la Carla.

botiga La Italiana Rivali
Foto: La Italiana Rivali

Un negoci pioner i de referència

Inaugurada l’any 1904, La Italiana Rivali va ser la primera botiga i obrador de pasta fresca de Barcelona, i fa uns anys va ser catalogada com a establiment històric i amb valor patrimonial i va entrar dins la Ruta dels Comerços Emblemàtics de Barcelona. Attilio Rivali va ser el fundador de l’establiment, qui es va mudar a la capital catalana amb la seva família des de Gènova per traslladar el seu negoci d’exportació i importació de productes italians per Llatinoamèrica. Quan van arribar a la ciutat, els Rivali van fundar la fàbrica de pasta fresca artesana, on “només feien pasta llarga d’ou i espinacs, raviolis i caputxetes farcides de carn, i uns espinacs amb parmesà”, explica la Carla. Amb el pas dels anys, la família va comprar maquinària que els permetia elaborar una gran varietat de productes, com la pasta amb verdures, que va ser un dels plats més sol·licitats a partir dels anys 70. “Avui en dia, el 80% de la pasta que venem és vegetariana”, assegura la Carla.

botiga La Italiana Rivali
Foto: La Italiana Rivali

Dins l’oferta gastronòmica de La Italiana Rivali, una de les propostes amb més sortida també és l’antipasti al pes, que es pot personalitzar i inclou tomàquets semisecs marinats i una gran varietat d’olives, entre altres opcions. Els plats per emportar també són un punt fort de l’establiment: amanides de tota mena, estofats de temporada i bacallà guisat són alguns dels més emblemàtics que alimenten una part del barri. Això sí, si parlem d’una botiga de productes artesans italians de debò, els dolços no hi podien faltar. Malgrat que sempre en tenen alguns –com l’amaretto i el crostatine–, si passeu per davant el local durant l’època de Nadal, us sorprendreu amb la varietat de panettones que ofereixen.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants italians de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat