Notícies

Barcelona té la grua més alta d'Espanya i s'hi quedarà com a mínim un parell d'anys

La maquinària permetrà construir l’última torre d'un temple

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
Grua Sagrada Familia
Sagrada FamiliaGrua Sagrada Familia
Publicitat

El 'skyline' de la Sagrada Família ha anat sempre acompanyat de grues, per això hi ha qui veu aquestes instal·lacions com un conjunt més del monument. Quan finalitzin les obres podrem gaudir per fi d’una silueta urbana lliure de les constructores, però encara haurem d’esperar el 2034, quan es preveu que es finalitzi la basílica i es donin per concloses les obres que Gaudí va començar.  

L’inici d’aquesta fi ja s’ha materialitzat: la Sagrada Família ha instal·lat una nova grua de 200 metres per acabar de construir la gran torre de Jesús, l’última que falta per acabar el conjunt de les torres centrals. Aquesta construcció esdevindrà la més alta del temple: arribarà a gairebé 173 metres d’altura i estarà coronada per una creu de quatre braços que farà disset metres d’alt i quasi catorze d’ample. 

A més d’alçar l’última torre, la grua també permetrà fer treballs per connectar-la amb la de la Mare de Déu, la façana de la Glòria i les cobertes de la nau central.

Una macrogrua

La instal·lació de les grues a les ciutats acostuma a ser un misteri: un dia et lleves te'n trobes una de nova, com si hagués aparegut per art de màgia. En el cas d’aquesta grua que s’utilitzarà per construir l’última torre del temple, l’enigma encara és més gran, ja que es tracta de la més alta de tot l’estat espanyol: fa 203 metres d’altura. El cap d’edificació i tecnologia del temple, Fernando Villa, ha desvelat el secret del muntatge. Ha explicat que han fet servir la grua anterior per muntar-la. També ha assegurat que es tracta d’una maquinària d’última generació que millora la seguretat i les condicions de treball dels operaris.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat