Notícies

La Mercè 2020: tot el que sabem sobre la Festa Major de Barcelona

En un context de cancel·lacions, la Mercè segueix sent una de les grans incògnites a menys d'un mes de la seva celebració

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ens hem de remuntar al mes de gener per trobar alguna confirmació "segura" relacionada amb les Festes de la Mercè 2020. Pocs dies després d'estrenar l'any, l'Ajuntament, que no es podia ni imaginar el que ens estava a punt d'arribar, anunciava que l'Havana seria la ciutat convidada de les festes d'aquest any. La resta, ja ho coneixeu. Dos mesos després d'aquella notícia tot va quedar reduït a xifres de contagis, confinaments, tancaments i cancel·lacions d'actes culturals. Han passat quasi 5 mesos del primer anunci d'estat d'alarma i pel camí la gran majoria de festes majors del país s'han cancel·lat o s'han transformat. El cas més proper és el de les Festes de Gràcia amb una edició atípica, virtual i lluny del que era la celebració d'altres anys. La pandèmia ha tocat de mort la majoria de les festes populars però quina és la proposta de l'Ajuntament per les festes de la co-patrona de la ciutat?

Què sabem fins ara?

Ens cal tirar d'hemeroteca, mitjans i declaracions de fonts oficials per poder entendre en quin punt es troba la Mercè 2020. A l'abril l'alcaldessa Ada Colau assenyalava que faci el que faci estarà condicionat pel "criteri sanitari" i, deixava clar, que "les coses no es podran fer com l'any passat". Eren temps d'estricte confinament domèstic i festivals com el Primavera o el Cruïlla encara tenien esperances de poder conservar programació i dates. Fonts municipals també apuntaven que l'Institut de Cultura (ICUB) treballava per fer-la possible i que "la pandèmia marcarà l'abast i el format de la festa". Per últim, aquestes fonts advertien a El País que "fins al juliol" no prendrien una decisió. 

No va ser fins a principis de juny, i de mans del regidor de cultura de l'Ajuntament, Joan Subirats, que es va posar una mica de llum sobre el tema. En una compareixença amb els mitjans va anunciar que es garantirà una programació d'espectacles que es podran seguir en directe des de casa a través de Betevé. En la mateixa roda de premsa el conseller també apuntava que es tractaria d'una edició "descentralitzada" amb escenaris repartits pels 10 districtes de la ciutat per tal d'evitar aglomeracions. Subirats sumava misteri a la situació d'incògnita quan afegia que "serà una sorpresa saber què passarà amb la Mercè" però que, en tot cas, prevaldran les recomanacions de l'Agència de Salut Pública i el Procicat. 

A poc menys d'un mes de les festes populars més esperades i multitudinàries de Barcelona(1,4 milions d'assistents l'any 2019), encara no se sap la proposta de l'Ajuntament. 

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les restriccions que es prorroguen 15 dies més a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat