[title]
El que va començar com un 'pop-up' molt saborós, ha acabat sent una associació en tota regla: la Martina Puigvert Puigdevall, cap de cuina de les Cols, va estar quatre mesos col·laborant amb el Bar Veraç de l'hotel The Edition, en la incorporació de cinc plats de Les Cols a la carta del restaurant veí de Santa Caterina. I tan bona fou la complicitat amb la millor xef jove del 2024 –premi atorgat per la Guia Michelin– que l'hotel The Barcelona EDITION ha anunciat que Puigvert es converteix en xef associada al Veraz durant el que queda d'any i tot el 2025.
Això significa que Puigvert aportarà la seva visió i el seu estil culinari al restaurant per elevar el nivell d'un establiment on, sota la direcció de Pedro Tassarolo, ja es menjava amb una grandiosa relació qualitat-preu. Cada estació, la carta es renovarà amb una oferta ideada per Puigvert, vehiculada en un menú degustació de sis plats (a 70 € o 115 € amb maridatge) que es pot escurçar a quatre passes (50 € o 85 € amb maridatge). O sigui que, en definitiva, tindrem a Barcelona una versió prêt-à-porter i força més econòmica d'un dels millors restaurants de Catalunya, amb dues Michelin.
Entenc el luxe com a treure el màxim potencial d'un humil producte de proximitat
Per a Puigvert, l'associació amb Veraz ha estat possible perquè "és un restaurant que té en compte molts detalls que coincideixen amb la nostra filosofia: l'art, la cultura i la cuina del territori. I sobretot, que entenen el luxe de manera molt similar a la nostra", explica. És a dir, el luxe entès com la preferència per "un producte humil, del nostre hort, però del qual intentem extreure'n el màxim potencial".
Aquesta filosofia es percep en el primer menú degustació, el de tardor, en què destaquen plats de pura temporalitat, com una royale de carxofa, pa i menta: amb un únic ingredient de l'hort de les Cols, la carxofa. Manen els sabors primaris i purs: vegeu un ou fresc del corral del restaurant de la Garrotxa, amb bolets crus i cuits.
Sorprèn un tercer plat que és una diana de proteïna i potència, minimalista i alhora creatiu: un milfulls de truita de riu i pernil de gla, consomé, flor d'all. Puigvert ha triat fer servir peix d'aigua dolça. Per què utilitzar peixos de mars distants si tens un riu a prop? I abans de les volcàniques postres, el menú culmina en espatlla de xai, llet d'ovella, llana, farigola i romaní. Com valora Puigvert, "la degustació de l'essència de les Cols en sis passes".
NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona