Notícies

La millor universitat d'Espanya està a Barcelona i és pública, segons una fundació de grans empreses espanyoles

L'estudi de la Fundación CYD posa cinc universitats catalanes al top 10 estatal

Laia Jordà Sánchez
Redactora
UAB Universitat Autònoma de Barcelona
Foto: UAB
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats universitàries per excel·lència d'Europa gràcies a la seva àmplia oferta acadèmica i la seva qualitat. No és estrany, per tant, que diversos rànquings internacionals i nacionals incloguin moltes de les universitats barcelonines. Ara, l'anàlisi anual de la Fundació CYD ha reconegut la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com la que té més indicadors de major rendiment d'Espanya. El centre s'ha endut la medalla d'or després d'analitzar 81 universitats, 30 àmbits de coneixement i 3.407 titulacions d'arreu de l'Estat.

L'estudi ha analitzat i comparat el rendiment de gairebé un centenar de centres del país i la UAB ha quedat en primera posició per davant d'altres com la Universidad de Navarra i la Universidad Autónoma de Madrid. La UAB, però, no és l'única catalana dins el top 10 de la Fundación CYD; quatre universitats catalanes més han estat incloses entre les millors de l'Estat. En quarta posició trobem la Universitat de Barcelona (UB), empatada amb la Universidad Carlos III de Madrid; seguida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), al cinquè lloc; i de la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Ramon Llull, en vuitena i novena posició respectivament.

UAB Universitat Autònoma Barcelona
Foto: Instagram / @uabbarcelona

La Fundación Conocimiento y Desarrollo promou la contribució que les universitats espanyoles exerceixen sobre el desenvolupament econòmic i social de l'estat. Al seu patronat hi ha empreses tan importants com Iberdrola, Microsoft, IBM, Telefónica, Inditex i Santander. Amb aquests objectius l'estudi també ha analitzat els centres segons diversos criteris com 'Investigació', un àmbit on destaquen la Universitat de Barcelona i la Pompeu Fabra; 'Transferència de coneixement', on la Universitat Politècnica de Barcelona ocupa el primer lloc, seguida de la UAB i la Rovira i Virgili; i 'Orientació Internacional', un àmbit on la UAB i la Ramon Llull es troben en la segona posició. L'estudi de CYD també ha comparat els indicadors de major rendiment a les diferents comunitats autònomes i Catalunya ha aconseguit la medalla de plata, només per darrere de Cantàbria.

Una universitat reconeguda internacionalment

La Universitat Autònoma de Barcelona és una de les universitats més emblemàtiques de Catalunya que concentra la majoria dels seus estudis al Campus de Bellaterra de Cerdanyola, al Vallès Oriental, tot i que també té alguns centres a Sabadell i Barcelona. El centre, fundat el 1968, ha aconseguit diversos reconeixements al llarg dels anys gràcies a la seva oferta acadèmia i a la seva aposta per a fomentar la mobilitat d'estudiants barcelonins a altres països. Alguns dels llistats més destacats on apareix és el rànquing de QS, que reconeix les millors 500 universitats del món i que situa la UAB  entre les 150 primeres.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de UAB (@uabbarcelona)

Tot i que ofereix un ampli ventall d'opcions de graus, postgraus i màsters, entre d'altres, la UAB destaca per ser l'única universitat pública de Catalunya que ofereix el grau de veterinària. A més, és l'única institució docent del territori que ha rebut l'Acreditació de l'Associació Europea d'Institucions d'Educació en veterinària (EAEVE), un reconeixement que premia la qualitat dels estudis i la formació de futurs professionals del sector.

Quin és el rànquing universitari més prestigiós?

Hi ha desenes de rànquings universitaris. I encara que val la pena tenir-ne en compte molts (com el de la Fundació CYD), n'hi ha tres que es posicionen com els més fiables. Les llistes anuals de Times Higher Education, QS (Quacquarelli Symonds) i el rànquing acadèmic d'universitats mundials de Xangai es consideren generalment les més respectades. 

Consulteu aquí l'estudi complet de les millors universitats de l'Estat de la Fundació CYD 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat