Notícies

La Rambla es reivindica amb uns pòsters serigrafiats, numerats i signats pels artistes

Les peces tenen un estil ‘retro’ i estan creades per dissenyadors de Barcelona

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
La Rambla
La Rambla
Publicitat

Amb l’objectiu que torni a ser un espai per als barcelonins, l’organització Amics per la Rambla, juntament amb l’Ajuntament i GetYourGuide, ha impulsat la iniciativa 'La Rambla. Un nou model de turisme urbà', en què recullen set línies d’actuació pel període 2023-2027. Entre elles destaca 'La Rambla inventa', un pla per transformar i renovar l'oferta comercial de la via i la seva zona d’afluència a partir de la creació d’un objecte de record: la col·lecció 'Pòsters de la Rambla'. 

Els artistes de Barcelona María López i Javier de la Riba –membres de Reskate Studio– són els creadors de les tres primeres peces que s'han presentat, i han fet servir un estil 'retro' que recupera la tradició catalana del cartellisme. 

Pòsters La Rambla
Amics de La Rambla / FERRAN NADEUPòsters La Rambla

Es faran tiratges limitats de 100 exemplars de cada pòster, serigrafiats, numerats i signats pels artistes. Els tres primers pòsters es posaran a la venda a la web dels Amics de la Rambla a un preu de 75 euros per unitat, 120 euros si se'n compren dos i 150 euros per la col·lecció completa. A banda, es distribuiran gratuïtament postals amb els dissenys de cada pòster. Els nous llançaments es faran de manera periòdica, alternant entre obres d'artistes reconeguts i treballs d'alumnes de les escoles de disseny del barri, com l’Escola Massana i Elisava, així com amb la col·laboració del teixit d’entitats culturals i de disseny de producte del barri. 

Aquesta primera col·lecció és "fruit d’una reflexió al voltant del 'souvenir' i sobre la creació d’un nou tipus d’objecte de record que tingui una vinculació molt més intensa amb el territori, tant en l’àmbit creatiu com constructiu”,  afirmen des d'Amics per la Rambla. En aquest sentit, les peces volen augmentar la vinculació sentimental mitjançant uns objectes atractius i recuperant l’encant del cartellisme vinculat a la ciutat de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Obre a Barcelona la botiga de records més sostenible del món

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat