[title]
Ja no queda gaire per tornar a passejar pels carrers de Barcelona amb una rosa a la mà mentre doneu un cop d’ull a les parades de llibres. Sant Jordi es pot celebrar de moltes maneres, i una és aprofitar les jornades de portes obertes que fan alguns edificis emblemàtics de la ciutat. D’altres, però, obriran les portes només per a un grup limitat de persones, com és el cas de la Sagrada Família.
Per celebrar aquesta diada, la basílica ofereix 90 entrades dobles per fer una visita guiada pel temple el dia 22 d’abril, fora de l’horari habitual. Els afortunats podran gaudir de Llum primigènia, una instal·lació audiovisual efímera al costat de l’escultura de Sant Jordi de Josep Maria Subirachs.
Per participar en el sorteig de les entrades, cal que inscriure’s a través del formulari en línia que ha habilitat la basílica entre les 10 h del 10 d’abril i les 10 h del 16 d’abril. Un cop envieu les vostres dades, a partir del dimecres 16 d’abril sabreu si sou una de les persones guanyadores si rebeu un correu electrònic durant els dies següents.
A més del sorteig de les entrades, l’endemà de la visita especial, el 23 d’abril, tots els Jordis, Jordines, Jorges i Georgines –i els equivalents en els altres idiomes– podran accedir gratis a la basílica amb un acompanyant per celebrar el seu sant. Això sí, els interessats hauran de reservar l’entrada a través de la pàgina web del temple a partir del dia 21 i escollir la franja horària que els convingui.

Una instal·lació audiovisual de la llegenda de sant Jordi
Ja és habitual que la Sagrada Família celebri Sant Jordi sense estar-se de res, i enguany acollirà una instal·lació audiovisual que aprofundeix en la llegenda de la diada. Des del 22 al 28 d’abril, els visitants podran gaudir de Llum primigènia, una instal·lació immersiva que combina la llum, la música i l’arquitectura per explicar la història de sant Jordi.
Segons explica l’organització, la proposta fusiona la llegenda amb el concepte d’Urlicht (‘llum primigènia’ en català) del compositor Gustav Mahler. Amb aquesta combinació, la instal·lació crea un diàleg entre la simbologia de la lluita del cavaller i un viatge interior cap a la puresa i l’origen.
Llum primigènia es trobarà al costat de l’escultura de Sant Jordi de Subirachs, que funcionarà com a eix central de l’experiència, que inclou un preludi, set escenes i un interludi dedicat al mil·lenari de Montserrat i la senyera.