Notícies

La T-mobilitat estarà disponible per als iPhones abans que acabi el 2024

Les autoritats europees han acceptat les al·legacions de l'ATM i Apple habilitarà l'opció

Laia Jordà Sánchez
T- Mobilitat
Foto: TMB
Publicitat

Ja fa més de dos anys que a banda de la T-mobilitat en format físic, també la podeu portar sempre amb vosaltres a la butxaca amb l'aplicació de mòbil de la targeta. Fins ara, però, la targeta digital només existia per a telèfons Android, una mesura que va aixecar polseguera entre els usuaris d'Apple, que es calcula que són un 22% de la població catalana i que, de moment, només poden fer servir l'abonament en format físic. Després d'anys de reclamacions, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aconseguit que la T-mobilitat estigui disponible també per als usuaris d'iPhone abans que s'acabi aquest 2024.

Aquesta mesura arriba després que l'ATM presentés al·legacions davant l'acord que va signar la Comissió Europea amb Apple el mes de gener que permetia que altres empreses poguessin accedir a la seva tecnologia NFC. El pacte, però, només incloïa les botigues físiques i deixava fora els transports públics, una mesura que no va agradar a l'ATM i que, després de presentar les al·legacions pertinents, ara Apple permetrà a altres empreses i serveis accedir a la seva tecnologia.

T-mobilitat
Foto: TMB

L'ATM, un consorci format per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), va ser l'única entitat del sector del transport públic en presentar les corresponents al·legacions perquè la tecnologia NFC es pogués utilitzar també en l'àmbit del transport públic, ja que, tot i que l'opció de recàrrega de la targeta sí que estava disponible tant per Android com per iOS, encara no ho estava l'abonament. En un comunicat, la consellera de Territori i presidenta de l'ATM, Ester Capella, ha expressat la seva satisfacció per aquesta decisió: "Sempre hem defensat la necessitat d'una tecnologia inclusiva i accessible per a tothom, i aquest és un gran pas endavant en aquesta direcció", ha aclarit.

El cartó ha passat a la història

Ja fa un temps que la T-jove de cartó va desaparèixer i, des d'aleshores ha fet efecte dominó: fa uns mesos, TMB va anunciar que la T-usual, la T-casual, la T-grup i la T-familiar també es deixarien de vendre en cartó, ja que la T-Mobilitat els inclouria tots. Des del passat 15 de gener, tots els abonaments anteriors només existeixen en format recarregable, ja sigui a través de l'aplicació mòbil, la targeta de plàstic de la T-Mobilitat o una nova versió de targeta de cartó amb xip. Pel que fa als abonaments recurrents de Rodalies Renfe, tampoc es venen en el format físic que coneixíem un any enrere, sinó que s'han sumat a la nova versió de cartó amb xip.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat