Notícies

La Tagliatella obre el seu primer restaurant sense gluten de Catalunya molt a prop de Barcelona

La cadena només té cinc locals 'Senza Glutine' arreu de l'Estat amb tota la carta pensada per a persones celíaques

Laia Jordà Sánchez
Redactora
La Tagliatella Senza Glutine
Foto: La Tagliatella
Publicitat

Només a Catalunya, hi ha més de 8.000 persones celíaques i, segons l'Associació Celíacs de Catalunya, si tenim en compte també Menorca, hi ha 525.000 afectats per alguna patologia relacionada amb la ingesta de gluten. Per a totes aquestes persones, anar a menjar fora pot convertir-se en tot un repte, ja que, tot i que cada cop hi ha més establiments que ofereixen opcions sense gluten, encara no existeix una normalització total de la vida d'aquest grup de gent. Per sort, Barcelona és una de les ciutats de l'Estat amb més restaurants per celíacs i ara, a aquest ventall d'opcions se n'afegeix un de molt esperat molt a prop de la capital catalana. La Tagliatella ha obert el seu primer establiment de Catalunya amb una carta completa sense gluten al Centre Comercial Finestrelles, a Esplugues de Llobregat.

La que s'ha convertit en una de les cadenes de menjar italià del país ha inaugurat el que és el seu cinquè local 'Senza Glutine' de l'Estat. L'oferta gastronòmica de la línia 'Senza Glutine' està pensada perquè les persones intolerants o amb qualsevol patologia relacionada amb la ingesta de gluten puguin gaudir dels plats clàssics de la cadena. Tothom que vagi a sopar al nou local podrà tastar la seva emblemàtica fucàcia de tomàquet i oliva, demanar un dels seus generosos plats de pasta i acabar amb unes bones postres sense preocupar-se de si poden o no demanar-los.

El local de 343 metres quadrats i una gran terrassa té una capacitat per unes 150 persones i, a més de cuinar plats lliures de gluten, també tindran molta cura de la contaminació creuada, és a dir, evitar que els estris estiguin en contacte amb productes amb gluten, tot i que no serà una tasca massa complicada com ho pot ser a restaurants on sí que hi hagi opcions no aptes per celíacs. De fet, la Tagliatella ja ofereix algun plat sense gluten als seus restaurants regulars, tot i que va crear la línia 'Senza Glutine' perquè tothom pogués gaudir de la seva oferta gastronòmica completa.

L'Associació Celíacs de Catalunya

Tot i que només a Espanya hi ha entre 600.000 i 9.000 persones celíaques, segons la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya (FACE), la primera associació que representava aquest col·lectiu va néixer a Catalunya l'any 1977 i va ser declarada Entitat d'Utilitat Pública cinc anys després, el 1982. Des de fa més de 40 anys, l'Associació Celíacs de Catalunya representa les persones afectades per patologies relacionades amb el gluten de Catalunya i Menorca i actualment està formada per més de 7.000 famílies.

El seu objectiu principal és normalitzar la vida de les persones celíaques amb la promoció de la investigació científica, l'accés a la informació, la formació de professionals a centres educatius i de professionals del sector de l'hostaleria i la restauració, entre moltes altres iniciatives. De fet, a la seva pàgina web també expliquen que qualsevol persona pot fer-se soci amb una aportació de 65 euros anuals que, com el 80% es pot desgravar a la declaració de la renda, la xifra es redueix als 13 euros a l'any.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat