Notícies

L'Ajuntament surt al rescat de la cultura amb 4,5 milions i moltes novetats

El consistori presenta el segon pla de xoc per ajudar la cultura de la ciutat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Si hi ha un sector que està patint especialment les conseqüències de la crisi sanitària és la cultura. La tònica de les últimes setmanes, pel que fa a aquest àmbit, és l'anunci de cancel·lacions i ajornaments. Les ajudes per part de l'administració pública són l'única esperança que els queda a un sector fortament castigat per unes mesures de seguretat i una desescalada que dibuixa un escenari de futur complicat. 

El govern espanyol ja va anunciar ajudes pel valor de més de 76 milions d'euros per intentar pal·liar els efectes de la crisi. L'Ajuntament a mitjans de març també va comunicar importants subvencions i reprogramacions per rescatar el sector més local de la cultura. Dos mesos després, presenta el segon pla de rescat.

Les principals novetats per reactivar la cultura

El Grec no es cancel·la: el festival opta per mirar cap a la ciutat i estén la mà a les companyies locals amb 50 coproduccions i 15 espectacles reprogramats. T'ho expliquem detalladament aquí.

Quinzena de la Dansa: com tota la programació de sala de la ciutat de Barcelona ha estat reprogramada, en aquest cas les produccions recuperades es traslladaran la gran majoria en diferents sales durant la tardor. La resta s'han anul·lat però la intenció és portar-les a l'edició del 2021.

Sant Jordi i Món Llibre: l'ajuntament finalment dóna suport a la proposta de celebrar Sant Jordi, amb parades de flors i llibres al carrer, el pròxim 23 de juliol tal com va demanar el Gremi de Llibreters i Floristes. En canvi, el festival literari Món Llibre, s’ha anul·lat emplaçant-lo ja a l’edició 2021, tot i que alguns dels espectacles es recuperaran durant les festes de la Mercè.

Músics al carrer: el projecte, ja existent de Músics al carrer donarà acollida a altres sectors artístics, més enllà dels músics per tal "d’explorar una relació molt més profunda entre espai públic i cultura i obrir el carrer a la creació artística". La prova pilot es farà en 10 punts de Ciutat Vella, amb la intenció d’anar-lo ampliant a la resta de districtes de la ciutat.

La Sala Barts es transforma: aquesta sala del Paral·lel és de titularitat pública i va ser concedida en un termini de 10 anys que finalitza l'abril del 2021. La proposta de l'Ajuntament és convertir-la, a partir de llavors, en la Casa de la Música de Barcelona i ser un "node articulador del teixit musical de la ciutat". 

Districte Cultural expandit: s’amplia a 8 centres cívics més a l’edició de Tardor 2020, en total n'hi participaran 30.

Neix l'Oficina Ciutadà de la Cultura: s'ubicarà en els baixos del Palau de la Virreina i serà un nou espai d’acollida per donar suport, assessorament al teixit cultural i venda d'entrades i servei de Lastiminute. Les obres començaran aquest novembre i es preveu tenir en actiu al setembre del 2021.

Nou portal web: en breus es posarà en marxa el web barcelona.cat/suportalacultura, un punt d’informació que concentrarà tot el que l’Ajuntament i la resta d’administracions públiques han posat a l’abast per ajudar als sectors culturals.

Noves ajudes econòmiques

300.000 euros en nous projectes: la convocatòria s’obrirà la primera quinzena de juny i es podrà sol·licitar ajuts per a nous nous projectes des de la creació, la recerca i la innovació. Hi podran participar les categories de noves accions de context, recerca, laboratori, capital social i projectes d'artistes i creadors en estat de pre-producció.

200.000 euros per adaptar espais culturals: servirà per ajudar a pagar la despesa que suposa adaptar les mesures de seguretat a les sales de cinema, llibreries, galeries d’art i comerç cultural de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: ajudes econòmiques als autònoms afectats per la situació

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat