Notícies

L'Ajuntament vol expropiar una històrica casa modernista del Park Güell

El consistori preveu pagar fins a 4 milions d'euros per l'única residència privada que queda dins del recinte

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Casa Trias Park Güell
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Barcelona està plena de joies arquitectòniques que són essencials per poder explicar la història de la ciutat. Malgrat que hi ha edificis històrics que s'han perdut o es perdran perquè no estan catalogats, n'hi ha molts altres que sí que ho estan, i que, per tant, no poden patir modificacions. Un d'aquests és la Casa Trias, l'última torre privada modernista del Park Güell i que encara pertany als hereus de Martí Trias, l'advocat de la família Güell. Es tracta, però d'una situació que podria canviar en els mesos vinents.

Segons ha avançat L'Independent de Gràcia, l'Ajuntament de Barcelona vol expropiar la casa, que encara és un espai privat, amb una dotació inicial de 2,8 milions d'euros, tot i que aquesta xifra podria incrementar fins als 4 milions. La regidora Laia Bonet ha publicat un escrit on explica les inversions més immediates que el consistori té la voluntat de fer al Park Güell i al seu entorn, com la connexió entre el carrer Repartidor i el passatge Turull, amb un cost de 380.000 euros. L'expropiació de la Casa Trias és una de les actuacions incloses en l'escrit, la qual cosa suposaria que el consistori es convertiria en el propietari de la torre.

Casa Trias Park Güell
Foto: Wikipedia

Projectada entre 1903 i 1906 per Juli Batllever, fidel a l'estil del seu mestre Domènech i Montaner, aquesta casa té unes vistes espectaculars de Barcelona i va ser la llar de l'advocat Martí Trias i Anna Maxenchs, la seva dona, durant la primera meitat del segle XX. Després de mantenir una molt bona relació amb la família Güell durant molts anys, la casualitat va fer que fos justament el fill del matrimoni, que era estudiant de medicina, qui va reconèixer el cos de Gaudí quan va arribar a l'Hospital del Mar després de ser atropellat per un tramvia quan anava de camí a la Sagrada Família.

Els incidents de la desfilada de Louis Vuitton

Al mateix escrit que ha redactat Laia Bonet en resposta a la bateria de preguntes de BComú també ha inclòs els incidents de la desfilada de Louis Vuitton del passat mes de maig. La regidora ha aclarit que la firma francesa ha pagat els 3.552 euros de la reparació del mur de la plaça de la Natura del Park Güell que va quedar afectat pels treballs de muntatge de la passarel·la. Malgrat que no ha concretat gaire, la regidora també ha avançat que el consistori està treballant amb la firma perquè col·labori en algunes iniciatives vinculades a la moda i el disseny a la ciutat. Les negociacions també plantegen que Louis Vuitton pugui oferir algun tipus de suport a les escoles Reina Violant i Baldiri Reixac.

Louis Vuitton Park Güell
Claudia MontserratLouis Vuitton Park Güell

Louis Vuitton va aterrar a Barcelona amb una de les seves desfilades anuals més importants, que fou el preludi a la seva voluntat de col·laborar amb la ciutat. La firma és el patrocinador oficial de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, que se celebra enguany a Barcelona, i una de les iniciatives de la marca ha estat publicar la seva primera guia de Barcelona, una mena de llibre elaborat en col·laboració de Sergio Caballero, cofundador del Sónar, i amb fotografies de diferents punts de la ciutat a càrrec del fotògraf Pascal Aimar.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat