Notícies

L'Auditori de Barcelona ofereix un concert gratis de l'OBC per celebrar el seu 25è aniversari

Durant un mes el programa també inclourà altres activitats com una exposició retrospectiva i quatre estrenes mundials

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Foto: L'AuditoriOrquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC)
Publicitat

Barcelona té desenes de joies arquitectòniques amagades per tota la ciutat i, moltes funcionen com a equipaments artístics referents arreu d'Europa com el Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música Catalana. També ho és L'Auditori, una obra de Rafael Moneo que s'ha convertit en un referent al sud d'Europa pels més de 500 concerts anuals que celebra i la diversitat de la seva programació. Gaudir d'una de les actuacions de L'Auditori sempre és un goig, i si és gratis, encara millor. Per celebrar el seu 25è aniversari, l'equipament organitzarà diverses activitats durant tot el mes de març.

Una de les més destacades serà el concert gratuït de l'OBC, que s'inclourà dins el programa del nou festival d'electrònica Subsònic, que obrirà les 2.200 localitats de la Sala Pau Casals per gaudir del concert de franc el divendres 8 de març. Just després, l'espai de la Llanterna acollirà un altre espectacle gratuït de Killin'Cactuz, el duet format per Nao Albet i Adrià González. Les entrades són gratis i cal fer una reserva prèvia a la pàgina web de L'Auditori.

L'OBC també oferirà altres concerts de pagament durant el mes de març: el primer es durà a terme el mateix divendres 8 de març, quan l'orquestra presentarà 'Utopia', d'Oriol Saladrigues, a més de l'actuació del violinista Agustin Hadelich, que interpretarà el 'Concert per a violí n.1', de Benjamin Britten. El divendres 15 de març, l'OBC oferirà un concert amb l'estrena mundial de 'Las constelaciones que más brillan', de Raquel García-Tomás, de la mà de la mezzosoprano Fleur Barron. Aquest programa serà el mateix que el que l'orquestra nacional portarà a la seva gira de primavera a l'Elbphilharmonie d'Hamburg i al Konserthuset d'Estocolm.

Altres activitats

A més dels concerts de l'OBC, l'equipament celebrarà diverses activitats que se centraran en el futur de la societat i de l'equipament com a centre de l'activitat. Una de les iniciatives és l'exposició retrospectiva de L'Auditori com a entitat cultural dinamitzadora i innovadora a Barcelona a través de la música, i fa una breu retrospectiva del seu primer quart de segle d'història.

Durant el mes de març L'Auditori també acollirà quatre estrenes mundials, entre les quals es troben, a més de les de l'OBC, l'obra 'Songs for Júlia' de Josep Maria Guix i la 'Simfonia Gaudí' d'Albert Guinovart, que ambdues se celebraran el divendres 22 de març. A més, aquest mes de març es compleixen 80 anys del primer concert de l'OBC i del concert familiar 'Els colors del metall' i, a més dels concerts gratuïts de l'orquestra, el Museu de la Música de Barcelona també ha volgut commemorar l'aniversari i farà diverses jornades de portes obertes els dies 9, 10, 22, 23 i 14 de març.

L'Auditori, un equipament històric

Un concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya dirigida per Lawrence Foster i amb la pianista Alícia de Larrocha, la soprano Anna Feu i el baríton Enric Serra com a solistes va inaugurar L'Auditori el 22 de març de 1999. Avui en dia, l'edifici continua sent l'equipament públic més gran del país dedicat a la música i és un referent a Europa per la seva aposta sostinguda per la creació musical actual, entre d'altres.

L'Auditori
©L'AuditoriL'Auditori

Al llarg d'aquest quart de segle, s'han celebrat 14.000 concerts i als quals han assistit gairebé 11 milions de persones. Durant els últims anys, L'Auditori s'ha adaptat a les necessitats actuals i ha invertit uns 7,5 milions d'euros per a fer el seu projecte més sostenible i responsable amb el medi ambient amb la instal·lació de 1.197 panels fotovoltaics, entre altres millores, per reduir el consum d'energia.

Des que es va inaugurar, L'Auditori va significar una revolució cultural per a un districte que encara es trobava en construcció, el que va significar una aposta contundent de la ciutat per convertir l'eix Poblenou-Glòries i Fort Pienc en un pol d'innovació musical.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat