Notícies

Aquestes són les dues millors cerveses en llauna (i són de marca blanca)

L'OCU ha analitzat 16 cerveses diferents i la guanyadora de les especials és una que costa 0,37 cèntims la unitat

Laia Jordà Sánchez
Redactora
cervesa
Foto: Shutterstock
Publicitat

Prendre una cervesa fresca en una terrassa és un dels molts plaers de viure a la nostra ciutat, i és que Barcelona està plena de bars on prendre una bona cervesa. Però resulta que la de supermercat no està tan malament: l'OCU, l'Organització de Consumidors i Usuaris, ha reconegut dues cerveses especials en llauna de marca blanca com les millors de l'Estat. Cinc professionals han tastat i analitzat a cegues 16 tipus de cerveses especials en llauna tipus Lager i, per a sorpresa de tothom, les dues guanyadores les podeu aconseguir al supermercat per 0,37 cèntims la unitat.

Després del tast, els resultats de laboratori i la valoració de l'etiquetatge, l'estudi de l'OCU ha confirmat que les dues millors cerveses especials en llauna d'Espanya són de marca blanca: la Ramblers Especial, dels supermercats Dia i la Steinburg Especial, de Mercadona, ambdues amb una puntuació de 73 sobre 100 punts.

Pel que fa a les millors cerveses clàssiques, el rànquing varia una mica, tot i que les begudes de marca blanca també han aconseguit reconeixement. En aquest cas, la primera i segona posició han estat per a dues firmes reconegudes Xibeca i Mahou, amb 80 i 76 punts respectivament, seguides de molt a prop per dues altres de marca blanca: l'Aurum d'Eroski i la Karlsquell d'Aldi, amb 74 i 72 punts respectivament i amb un preu d'entre 0,29 i 0,31 cèntims la unitat.

Cervesa
Foto: Shutterstock

Si no esteu familiaritzats amb el món de la cervesa, n'hi ha de molts tipus i un d'ells és la Lager, una de les cerveses preferides a Espanya que és més clara i suau, amb poc cos i un contingut d'alcohol mitjà de 5,6%, i entre un 13% i un 15% d'extracte sec primitiu, és a dir, de cereal previ a la fermentació. Dins d'aquest tipus, en distingim tres més segons el seu contingut en cereal: les clàssiques, amb un volum mitjà d'alcohol de 4,7% i un extracte sec primitiu a 13%; les especials, amb 5,6% de volum d'alcohol i un extracte sec primitiu d'entre 13% i 15%; i les extra, que són com les cerveses 'prèmium', amb més alcohol i un extracte sec primitiu mínim del 15%.

La cervesa que més agrada dins l'Estat

Malgrat que els fanàtics de la cervesa són defensors de les que són 100% malta d'ordi, l'estudi no n'ha analitzat cap així, ja que són força amargues i intenses i no agraden a una gran part dels consumidors. El que és més habitual és barrejar l'ordi amb altres cereals com l'arròs, en el cas d'Estrella Damm, o el blat, com ho fan Estrella Galícia i San Miguel, entre moltes altres. Totes aquestes marques barregen els dos cereals per aconseguir un resultat més suau i refrescant i que es ven molt millor entre els espanyols, al contrari d'altres països com Alemanya.

NO T'HO PERDIS: Les millors cocteleries de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat