Notícies

Les espectaculars aurores boreals es podran tornar a veure a Catalunya aquest juny

L'Observatori Solar Nacional ha confirmat el fenomen que es podrà veure des de diferents punts del territori

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Aurora Boreal
Aurora Boreal
Publicitat

Per complir el somni de veure aurores boreals, milers de persones fan llargs viatges cap al nord d'Europa i, tot i això, algunes d'elles tornen amb les mans buides. Aconseguir veure les aurores boreals en persona no és una tasca fàcil, i és gairebé impossible si es vol fer sense sortir de Catalunya, però, el passat mes de maig, van sorprendre els habitants de diferents ciutats del territori. El cel es va tenyir de colors rosats, verds i blaus a molts punts de Catalunya, i alguns afortunats van poder captar el moment amb les seves càmeres per no oblidar-se mai d'aquest extraordinari fenomen.

Ara, gairebé un mes després, les aurores boreals es podrien tornar a veure des de Catalunya a causa d'una nova tempesta solar geomagnètica. L'Observatori Solar Nacional va publicar un informe científic on assegurava que, a partir del dijous 6 de juny i durant aproximadament una setmana, si aixequem la vista cap al cel és probable que veiem un altre cop l'excepcional espectacle natural sense agafar un avió. El fenomen coincideix amb la lluna nova, una fase que és favorable per poder veure amb claredat les aurores boreals, tot i que no seran tan intenses com les del mes de maig.

Malgrat que la lluna nova és ideal per presenciar l'espectacle, també cal allunyar-se de la contaminació lumínica i la nuvolositat, per la qual cosa no es recomana quedar-se a les grans ciutats. Per norma general, també es recomana anar a zones fosques i a llocs elevats orientats en direcció nord o nord-est. El parc del Montseny és un dels llocs més recomanables si sou de Barcelona, tot i que si sou d'altres punts de Catalunya, és molt probable que tingueu més possibilitats de veure-les. Prades i el Montsant, a Tarragona, el Parc Astronòmic del Montsec, a Lleida, i el Cap de Creus, a Girona, són alguns dels punts on es van veure les aurores amb més claredat el passat mes de maig.

Un fenomen històric

El Parc Astronòmic del Montsec assegurar que l'aurora boreal que va sorprendre Catalunya el passat mes de maig va ser la "més potent registrada mai des de les nostres latituds almenys en els darrers 150 anys". El Projecte 4 Estacions, al costat d'altres organitzacions meteorològiques i observatoris, es va fer ressò de la notícia i va publicar diferents vídeos del cel tenyit de color rosa des de la Cerdanya, el Cap de Creus, el Pedraforca i Prades i va assegurar que la tempesta electromagnètica va arribar al nivell màxim, el G5.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat