[title]
Les galeries han abaixat la persiana física forçades per la situació, però s'han obert a l'univers virtual amb un seguit de propostes: ens mostren les exposicions actuals en línia, sobretot a través de suports com Instagram, i també ens obren la porta als tallers dels artistes i al seu confinament. Per no perdre ni una de les cites que organitzen diferents sales d'art de la ciutat, ja sigui en viu o diferit, seguiu l'etiqueta #galeriesacasa.
Exposicions en detall
'Mise en images', l'exposició que havia programat Chiquita Room fins al 26 d'abril, reflexiona sobre les imatges a partir de les col·leccions de llibres dels comissaris Rosa Lleó i Pedro Torres. No la podem veure en directe, ni passar les pàgines, però a través d'Instagram la galeria ens ensenya cada dia algun dels llibres que componen la mostra.
Qui també ens apropa a la darrera mostra visitable és la galeria Joan Prats, amb Chema Madoz com a protagonista. La seva fotografia en forma de poemes visuals i les reflexions sobre el temps, la vida i la mort, adquireixen ara una aura especial. Contempleu-la sencera –i amb deteniment– a la web de la galeria.
Bombon no va arribar a inaugurar l'exposició d'Aldo Urbano, que porta per títol 'Oriéntalmentenelinterior'. Amb tot, la galeria de Trafalgar ha adaptat el projecte a la mesura de confinament i cada dia comparteixen una vinyeta del còmic de l'artista, que proposa un viatge emocional a través dels papers pintats.
A Projectesd ofereixen una visita de 12 minuts a 'Borrowed space and regular featues', l'exposició en curs fins a mitjans de març. Comissariada per Marc Nagtzaam a partir d'un dels seus llibres d'artista, la mostra reuneix dibuixos de Jochen Lempert, Gilda Mantilla i Raimond Chaves, Karel Martens, Matt Mullican i Ruth Wolf-Rehfeldt; la galerista Silvia Dauder ens presenta la proposta.
L'artista Luca Parise treballa amb l'intercanvi com punt de partida en la mostra que presenta a la galeria Zielinsky. Porta per títol 'Barganha' i, en comptes de vendre les seves escultures, les intercanvia per altres béns. Teniu temps per entrar, contemplar i proposar 'trocs' fins al 17 d'abril.
Espai Tactel Toormix, la galeria interdisciplinària i de pràctiques contemporànies que fusiona l'esperit de la galeria valenciana i de l'estudi de disseny barceloní, ens obre els seus arxius per descobrir les darreres exposicions presentades.
Descobrint els artistes
Davant del confinament, la galeria Marlborough ofereix comentaris d'obra per part d'experts i visites virtuals als estudis d'artistes com Juan Genoves, Antonio López, Blanca Muñoz o Soledad Sevilla. Seguiu-los a Instagram per a les píndoles diàries d'art.
També la galeria Senda ens apropa al dia a dia dels artistes amb qui treballen, com Mina Hamada, Gino Rubert o Oleg Dou. Senda ha engegat el projecte 'Welcome home' i els creadors saluden l'audiència des dels respectius confinaments i, en alguns casos, també ofereixen petites peformances en directe.
A àngels Barcelona recuperen materials d'arxiu, com les dues entrevistes amb artistes que han abordat el tema del temps: Esther Ferrer parla de com mesurar-lo amb nombres primers i Martha Rosler reflexiona sobre l'any que, per a ella, marca l'inici del futur, el 1981.
La Sala Parés, galeria històrica del Gòtic, tampoc no s'atura. Amb l'etiqueta #SalaParésNeverStops i a través d'Instagram mostren els treballs que tenen entre mans els artistes, a banda de recuperar obres evocadores que fan amable l'estada a casa.