Notícies

Les festes de Gràcia tindran per primer cop una 'nit tranquil·la' sense concerts

Els organitzadors volen aconseguir una millor convivència amb el veïnat i reduir l'afluència de gent a la nit

Laia Jordà Sánchez
Redactora
concerts festes de Gràcia
Foto: Ajuntament de Barcelona
Publicitat

Ja ha començat el compte enrere per donar la benvinguda a les festes de Gràcia d'enguany, que tornaran a guarnir els carrers del barri i a omplir-los de colors, creativitat i molta música. Les festes de Gràcia són una de les més esperades de la ciutat i mobilitzen a milers de persones que no es volen perdre les activitats programades i impregnar-se de l'ambient festiu. Malgrat que una festa major sense gent no és una festa major, en els últims anys el nombre de visitants s'ha disparat, cosa que ha creat cues d'hores d'espera per poder visitar les decoracions dels carrers i malestar entre els veïns i veïnes.

Per intentar posar remei a aquest problema, els organitzadors de les festes han anunciat que, per primer cop a la història de la celebració, el programa d'activitats inclourà una 'nit tranquil·la'. Durant la nit del 18 d'agost, no se celebrarà cap concert ni activitat amb música i so amplificat per garantir el descans dels qui hi viuen a prop de les zones més atapeïdes. L'objectiu principal d'aquesta iniciativa és aconseguir una millor convivència amb el veïnat que no participa de la festa nocturna i també reduir l'afluència de gent en aquesta franja, que es concentra a les places i a alguns carrers del barri per gaudir de la música.

Carrer Tordera / Festes de Gràcia 2023 / Carrers guarnits
Foto: Eugènia Güell

Amb el mateix objectiu de garantir en benestar dels habitants, també s'endarrerirà la data del lliurament de premis del concurs de guarniment de carrers. En lloc de celebrar-se el tradicional 17 d'agost, enguany tindrà lloc el dilluns 19, ja que es preveu que hi haurà menys afluència de gent que els anteriors dies festius. Amb aquesta mesura, es pretén que els visitants no es concentrin tots als carrers guanyadors i així l'afluència es reparteixi per tots els guarnits de la Vila durant els dies més forts. La iniciativa per millorar la convivència també afectarà el tràfic, que del 15 fins al 21 d'agost, de 21 a 5 h, també es restringirà la circulació general de trànsit rodat dins del perímetre format pel passeig de Gràcia, carrer Gran de Gràcia, plaça Lesseps (costat mar), Travessera de Dalt, carrer Escorial, travessera de Gràcia, carrer Bailèn i carrer Còrsega.

Una festa més inclusiva i feminista

Les festes d'enguany també tenen l'objectiu de ser més inclusives amb els col·lectius vulnerables i una de les accions principals serà que entre les 9 h i les 11 h, l'accés als carrers guarnits tindran les anomenades 'visites tranquil·les', reservades per a persones especialment sensibles, com poden ser les persones amb autisme i mobilitat reduïda. A més, també s'organitzaran fins a 20 visites i rutes per a aquests col·lectius, així com iniciatives per a persones amb sordesa, com les motxilles que emeten vibració perquè aquestes persones també puguin gaudir de les activitats musicals.

Com ja és habitual, l'edició d'enguany tornarà a incloure diversos punts liles per prevenir els possibles casos d'assetjament sexual i atendre i assessorar les persones que pateixin violències masclistes, LGTBI-fòbiques o sexuals a l'espai públic i, a més, com a anteriors edicions, l'espai Dones del 36 tindrà una programació feminista. L'Ajuntament ha anunciat que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra tornaran a estar presents a tres itineraris diferents: a plaça de Lesseps – Gran de Gràcia – Diagonal; a plaça de Gal·la Placídia – Trav. Gràcia – Joanic – Bruniquer; i el tercer itinerari a plaça de Lesseps – Torrent de l'Olla – Còrsega.

Punt Lila
Foto: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de 2024 i 2025 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat