[title]
Qui té un mòbil amb internet té (en algunes ocasions) un amic, un conseller, un secretari i un kit de supervivència. La tecnologia ha matat part del misteri i l'aventura del viatge, el romanticisme d'haver de fer senyes per esbrinar com anar d'un lloc a l'altre, el perdre's i deambular sense nord pels carrers d'una ciutat desconeguda. És cert. Com també ho és que en moments determinats, un mòbil amb internet facilita la vida una barbaritat, sobretot si estàs sol a l'altra punta del món. A banda d'aplicacions bàsiques i 'mainstream' com la del portal Skyscanner –el buscador de vols més complert–, les de Booking i Airbnb per trobar allotjament d'última hora i la de Google Maps amb els mapes que calgui prèviament descarregats per poder consultar-los sense internet, aquest és el llistat d''apps' més útils per viatjar que trobareu ara mateix:
1. Waze. Un navegador col·laboratiu molt útil si heu de viatjar amb cotxe. A banda de veure quin és el millor recorregut per anar d'un lloc a l'altre, els mateixos usuaris actualitzen informació de trànsit com accidents, retencions, radars, talls a carreteres... Tot el que pot afectar un trajecte.
2. Kindle: Viatjar carregant 5 quilos de llibres a la maleta no és gaire bona idea. I si una cosa bona té Kindle, és que els llibres no pesen. Aprofiteu els punts amb wi-fi que caceu per comprar i descarregar bons companys de viatge.
3. Flight Aware. Una 'app' on podeu consultar ràpida, còmodament i a temps real l'estat de qualsevol vol i aeroport. Molt útil per estar al cas de retards i cancel·lacions.
4. LoungeBuddy: La sala VIP d'un aeroport pot ser la vostra salvació si el vostre vol va amb -posem per cas- vuit hores de retràs. Cosa que passa més sovint del que voldríem. Lounge Buddy permet consultar els serveis, preus i localització de les sales VIP d'aeroports de tot el món, i pagar-les a través del mòbil. La de l'aeroport de Barcelona, per exemple, val 29 euros (més o menys el que valen dos esmorzars a un aeroport...) i té inclós el menjar, dutxa, zones còmodes per descansar o treballar i internet.
5. Duolingo. Una opció pràctica i senzilla per aprendre a defensar-se en qualsevol idioma amb proves i jocs. No us donarà el nivell per escriure una novel·la però podreu intercanviar quatre paraules amb la gent i fer preguntes bàsiques.
6. AroundMe: La app definitiva per saber en cada moment i a tot arreu, què és el que teniu al voltant: cinemes, restaurants, hotels, gimnasos. Molt útil, per exemple, si necessiteu saber si una farmàcia o un hospital a prop (però també funciona si el que busqueu és menjar una hamburguesa).
7. Flush: Què hi ha de més necessari, en un moment donat, que saber on és el lavabo més proper? A Flush teniu un mapa actualitzat de lavabos (n'hi ha prop de 190.000 registrats a tot el món), tan públics com privats, i també amb informació útil com per exemple si s'ha de demanar clau o no. Una urgència és una urgència.
* i un comodí. Amb l'app de Time Out teniu a la butxaca la guia més completa per conèixer el millor i el més nou d'una trentena de ciutats, des de Barcelona i Madrid a Nova York, Londres i Lisboa. Amb quatre clics trobareu els millors restaurants, exposicions, clubs, concerts i altres activitats culturals que teniu a la vora.