Notícies

L'Esquerra de l'Eixample de Marc Giró

El millor barri del 2020 segons Time Out internacional, de bracet amb el seu veí amb més classe i cara

Escrit per
Marc Andreu
L' Esquerra de l'Eixample del Marc Giró
FOTO: Marc AndreuL' Esquerra de l'Eixample del Marc Giró
Publicitat

Marc Giró té bon ull per a la moda, té savoir faire i sap escollir barris. Fa vint anys que viu a l’Esquerra de l’Eixample, el que enguany s’ha alçat com el "coolest neighborhood in the world". El premi el concedeix Time Out internacional i l’escull entre una cinquantena de candidatures. "Tenen tota la raó, és un barri acollidor amb molta mescla de gent", celebra el presentador del 'Vostè Primer' de RAC1. El reconeixement, que enguany no ha volgut premiar un veïnat de postal, ha destacat el barri per projectes que fan comunitat, especialment en temps de confinament.

Giró insisteix que l’Esquerra de l’Eixample no és un mal barri per superar pandèmies, ja que "ho tens tot a mà i el model de barri sostenible és aquell que no exigeix grans desplaçaments". Tot i això, guanyar espais verds és el gran deure d’un barri dominat per l’asfalt i la contaminació. 

Ciutat dins una ciutat

En la banda esquerra de l’Eixample hi viuen quasi 100.000 habitants, distribuïts en un espai que a vista d’ocell està dissenyat amb escaire i cartabó. "Hem après a fer barri sense tenir llocs de reunions perquè és un barri transitable, on el vianant té poder i la gent se saluda", diu. En aquesta línia van les últimes accions de l’Ajuntament per pacificar carrers. "La circulació de vehicles ja està tensada i treure i posar carrils durant el confinament, per mi, no va ser encertat", afirma un Giró que, tot i això, assegura que "cal que els cotxes passin a un segon pla, però que s’expliqui bé".

No eixampla

Una de les pèrdues més sentides del barri ha sigut el recent tancament dels cinemes Méliès. "És una pena! On són les institucions?", expressa enfadat, ja que n’era espectador fidel. El Teatre Villarroel, els Aribau, l’Akadèmia i altres, segueixen eixamplant la cara més cultural d’un barri que vol superar l’etiqueta de residencial i "de pas". En Marc ens proposa cinc parades imprescindibles del millor barri del món!

Els 5 imprescindibles d'en Marc Giró

La Castafiore 

El barri té lloc per a tots els accents, també per a l’italià. Aquesta botiga especialitzada en pasta fresca i productes gurmet és un passaport directe a la bella Italia, amb formatges, embotits, conserves i vins. 

Botiga La Castafiore
FOTO: La CastafioreBotiga La Castafiore

Forn la Llibreria

Giró ens recomana "el bon producte" que es fa en aquest forn, abans una llibreria de vell i ara un dels millors obradors de la ciutat. Ara els llibres hi són de decoració però amb les seves coques, tortells i pans fan literatura de la bona! 

Forn La Llibreria
FOTO: Time Out Barcelona / Maria DiasForn La Llibreria

Restaurant Topik

Quan van obrir, fa més de deu anys, van ser una glopada d’aire fresc amb aromes que arribaven directes del port. Especialitzats en cuina mediterrània i japonesa, Giró assegura que "des de la caça als arrossos, passant per les ostres, tot funciona!". 

Restaurant Topik
FOTO: Time Out BarcelonaRestaurant Topik

Jardins de la UB

Oasi de pensament i natura, els Jardins de la Universitat de Barcelona, a part de ser escenari de la sèrie 'Merlí. Sapere aude', són un indret de recolliment "obert a tothom", reivindica Giró. Contenen més de 150 espècies vegetals i una pau plena de saviesa. 

Jardins de la Universitat de Barcelona
Foto: Ajuntament de BarcelonaJardins de la Universitat de Barcelona

Odd Kiosk 

"Els barris gais han perdut l’elegància Rock Hudson, però són tan divertits...", diu Giró. El Gaixample està ple de locals que porten la diversitat i la llibertat per bandera. Giró escull l’Odd Kiosk i el Priscilla Café (Consell de Cent 273), per descobrir l’ambient. 

Odd Kiosk
Foto: Maria DiasOdd Kiosk

NO T'HO PERDIS: El millor de l'Esquerra de l'Eixample

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat