Notícies

L’illa Citroën de la Bordeta es convertirà en un gran parc de 21.000 m² amb zones verdes

La reforma és possible gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i l’empresa propietària de part del terreny

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Redactora de notícies
rambla Badal, la Bordeta
Ajuntament de Barcelonarambla Badal, la Bordeta
Publicitat

El futur del gran parc entre la rambla de Badal i la Riera Blanca està definit: es transformarà. L’Ajuntament ha signat un conveni amb l’empresa Stellantis perquè el terreny on hi ha les seves instal·lacions automobilístiques, conegut com l’illa Citroën, formi part del projecte. Així, el camí per a la construcció d’un nou gran parc urbà ja està en marxa.

A canvi de cedir el sòl, la companyia podrà construir 110 pisos en un 20% de l’espai i comercialitzar-los, amb la condició que també urbanitzi el parc. El consistori, per la seva banda, construirà un centenar de pisos públics i equipaments consensuats amb el veïnat. El document que ho dicta, aprovat en la darrera Comissió de Govern, estableix les bases per a una modificació puntual del Pla General Metropolità que permetrà la renovació urbanística d’un àmbit encara més ample. Així, en total, el pla actuarà en un àmbit de més de 35.000 m². 

En l’espai s’instal·larà un gran parc de 21.000 m². Per construir-lo caldrà tirar a terra els edificis que ara ocupen el sol i la seva intenció és connectar la rambla de Badal amb els jardins de la rambla de Sants, alhora que es millora la mobilitat en l’entorn. L’actuació també preveu millorar l’accessibilitat a l’escola pública de primària, el Cavall Bernat, que a més guanyarà 1.000 m²  d’ampliació. A més, dins la mateixa illa, també s’han reservat 3.000 m² per a equipaments públics i equipaments de barri.

Parc urbà al barri de la Bordeta
Ajuntament de BarcelonaParc urbà al barri de la Bordeta

Habitatges públics i privats

Pel que fa a l’habitatge, que també té reservats 3.000 m², un 45% seran públics i responsabilitat de l’Ajuntament i la resta seran de promoció privada i aniran a càrrec de Stellantis. Traduït en pisos, es calcula que se’n construiran 210: 100 de protegits públics i 110 privats lliures. A més, els baixos d’aquestes noves edificacions es dedicaran a l’activitat comercial. 

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat