Notícies

Menjar i activitats gratis pels turistes a canvi d'accions ecològiques, la innovadora iniciativa de Copenhaguen

La ciutat vol reduir la petjada mediambiental dels visitants a través de recompenses per anar en bicicleta o recollir brossa de la platja

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Copenhaguen
Foto: Shutterstock
Publicitat

El turisme té un impacte molt important dins l'economia d'un país, però també té conseqüències no tan positives sobre el medi ambient. Cada cop hi ha més opcions per descobrir el món d'una forma més ecològica i responsable amb l'entorn, però encara cal canviar la mentalitat dels turistes. Segons dades compartides per l'organització turística oficial de Copenhaguen, un el 82% dels visitants diuen que volen actuar de manera sostenible, però només el 22% ha canviat el seu comportament. La capital danesa és una de les ciutats que ha decidit actuar per canviar aquesta situació i la seva organització turística oficial ha creat CopenPay, una iniciativa pionera que regala experiències culturals i gastronòmiques als visitants a canvi d'accions ecològiques a la ciutat.

Des del 15 de juliol fins a l'11 d'agost, Copenhaguen llença un pla innovador dins el sector del turisme i la sostenibilitat, una iniciativa que recompensa els visitants amb cafès i altres àpats gratis, així com activitats a la ciutat com llogar caiacs de franc a canvi de fer accions respectuoses amb el medi ambient. Recollir brossa del carrer, treballar en un hort urbà i descobrir la ciutat en transport públic o bicicleta en lloc d'agafar cotxes de lloguer o utilitzar els serveis d'aplicacions com Uber o Cabify són algunes de les altres accions que inclou la iniciativa, tot i que podeu consultar-les totes a la seva pàgina web.

Copenhaguen
Foto: Shutterstock

Actualment, més d'una vintena d'establiments i espais de la ciutat com museus, bars amb vistes espectaculars de Copenhaguen i restaurants s'han unit a la iniciativa i ofereixen alguns dels seus serveis de franc per a tots els usuaris que hi participin. A la pàgina web de CopenPay hi ha un mapa interactiu amb els 24 punts inclosos per fer tasques com recollir brossa del riu de la ciutat amb l'empresa GreenKayak i fer una classe de surf i dinar gratis a l'escola de surf de Copenhaguen a canvi d'ajudar a netejar la sorra de la platja durant 30 minuts. A més de promoure el turisme a la ciutat, CopenPay té l'objectiu de fomentar un turisme molt més sostenible amb el medi ambient i reduir la petjada ambiental que provoca.

A més de les activitats que hi ha disponibles, la iniciativa també ofereix altres recomanacions per fer una visita a la ciutat molt més sostenible. "L'aigua de l'aixeta de Copenhaguen és molt més neta i sabrosa que l'aigua embotellada i deixa una empremta significativament menor en el medi ambient", asseguren des de l'organització, "també trobareu diversos punts de lloguer de bicicletes per visitar la ciutat sense emissions, com ho fa la resta de ciutadans".

Com s'hi participa?

Cal enviar algun comprovant de les accions realitzades per aconseguir la recompensa? Doncs, per molt difícil que sigui de creure, la iniciativa es basa en la confiança. Qualsevol persona que es vulgui sumar a la campanya haurà d'ensenyar una fotografia seva en bicicleta o fent alguna de les accions sostenibles, i això serà suficient per optar a les recompenses. CopenPay és d'un projecte pilot, per això és necessari reservar les atraccions o activitats que es vulguin fer a través de la pàgina web, ja que n'hi ha algunes que tenen places limitades. Segons ha avançat l'organització, si els resultats són positius, esperen poder instal·lar CopenPay com una "experiència de pagament verd permanent a la ciutat i ampliar el concepte a altres parts de Dinamarca i de la resta del món".

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al juliol

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de escapades

    Últimes notícies

      Publicitat