Notícies

Menys contaminació i menys turistes, el millor de la pandèmia segons els espanyols

Segons una enquesta de Time Out en la qual han participat més de 27.000 persones, la família, seguit de bars i restaurants, és el que més hem trobat a faltar

La Rambla de Barcelona sense turistes
Foto: Marc Lozano
Publicitat

Aquesta setmana es compleix un any des que l'OMS va declarar la pandèmia per la Covid-19. Per commemorar el que anomenem el Pandemiversari, Time Out mira cap a l'any passat en ciutats de tot el món i cap al que pot oferir el futur.

Si us preguntem què creieu que és el que més hem trobat a faltar, mundialment, durant aquest any de pandèmia, quina seria la vostra resposta? Penseu-la dues vegades perquè les aparences enganyen i estimem molts als nostres, però també estimem molt als bars. I a les proves em remeto!

Aquest últim mes, en les webs de Time Out de tot el món apareixia una enquesta amb tres senzilles preguntes: ¿què és el que més has trobat a faltar durant aquest any?, quines coses bones ha deixat la pandèmia a la teva ciutat?, i què és el que més has fet durant aquest últim any? En l'enquesta han participat 27.275 persones de més de 160 països. A Espanya –sobretot Barcelona i Madrid– han contestat l'enquesta 1.578 persones, el que ens situa en el cinquè país amb més participants.

A la pregunta què és allò més has trobat a faltar durant la pandèmia?, els espanyols hem respost, amb un 27%, que als nostres familiars i amics. Però atenció, perquè el segueixen amb un 26% bars, restaurants i cafeteries. Diuen que no saps el que tens fins que ho perds, i el sector de l'hostaleria ha estat durant molt de temps tancat totalment o parcialment en totes les ciutats del món, així que no és estrany que, en l'àmbit global, sigui el que més hem trobat a faltar amb un 28% de les respostes. La tercera cosa que més hem trobat a faltar els espanyols són els concerts i la música en directe i el que menys, amb un trist 2% de les respostes, és anar l'oficina a treballar. Com podeu imaginar, és un sentiment compartit en tots els països.

Canvi de model de ciutat

Tot i la llarga llista de coses nefastes que ha suposat –i està suposant– aquesta pandèmia mundial, també ha deixat coses bones (encara que hi ha un 18% de persones al món que creuen que no ha deixat res positiu).

Seguint a Portugal molt de prop, Espanya és el segon país de tots els enquestats on es valora molt positivament, amb un 49%, que en pandèmia hagi disminuït el trànsit i, en conseqüència, la pol·lució. És un sentiment generalitzat a nivell mundial, amb un 37% de totes les respostes, el que demostra el tipus de ciutats en què vivim, amb nivells de contaminació altíssims, i que necessiten replantejar el seu futur en aquest sentit. I també relacionat amb el model de ciutat, el segon aspecte positiu –amb un 27%– que ha deixat la pandèmia i amb el qual estem molt satisfets a Espanya és que hi hagi menys turistes. El teletreball se situa en la tercera posició, amb un 23% de les respostes.

I si pensàvem que el confinament, les videotrucades, els jocs on line i altres alternatives al contacte físic farien que reconnectéssim amb vells amics, estàvem completament equivocats: és de les coses positives que ha deixat la pandèmia que menys puntuacions ha rebut en general. Qui deia que som animals socials?

Què fem en el nostre temps lliure

Durant aquest any de pandèmia ¿us heu donat a la beguda?, heu meditat i practicat molt d'esport?, heu aprofitat per redescobrir el vostre barri?, us heu limitat a menjar sense parar i a veure sèries en bucle? Els números no fallen i, efectivament, mentre al Regne Unit, Hong Kong o Austràlia aprofitaven el temps passejant o anant amb bicicleta, Espanya ha estat el país on més temps hem dedicat a veure sèries i pel·lícules en 'streaming', amb un 51% de les respostes. És a dir, Netflix, HBO, Amazon Prime i altres plataformes han tret foc. Per compensar, les altres coses que més hem fet durant aquest any en pandèmia ha estat llegir (33%), esport (31%) i demanar menjar a domicili (21%).

Gráfico de la encuesta Time Out sobre la pandemia
Foto: Time Out Group

Si mesurem les respostes de les més de 27.000 persones que han participat en l'enquesta, veiem que la meditació /relaxació i parlar amb els nostres veïns han estat les coses que menys hem fet. Voleu saber quanta gent ha aprofitat aquest any per descobrir les 'bondats' de l'alcohol? Un 17% a nivell mundial...

NO T'HO PERDIS: 19 coses que odiaves i que ara trobes a faltar (després d'un any de pandèmia)

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat